Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Επιταχύνεται η διαμόρφωση συντηρητικών συνειδήσεων

Από την ξενάγηση στη βιβλιοθήκη
Από την ξενάγηση στη βιβλιοθήκη
Η Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον Μήτσο Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ και Γραμματέα της ΚΟΑ, την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας και τον Βασίλη Τασούλα, γραμματέα της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας του ΚΚΕ, συναντήθηκε με το διδακτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους των δύο Παιδαγωγικών Τμημάτων. Στη συζήτηση μαζί τους, εκτός από θέματα του Πανεπιστημίου και των εργασιακών σχέσεων των διοικητικών υπαλλήλων, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν το σχολείο και την προσχολική αγωγή, λόγω του αντικειμένου των τμημάτων.

Στη συνάντηση με τους καθηγητές του Παιδαγωγικού Τμήματος και τον πρόεδρο του Τμήματος, Γιάννη Παπαδάτο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως «όταν υπάρχει ανάγκη για ριζοσπαστικές αλλαγές προωθούνε αντιδραστικές αλλαγές για να στηρίξουν το σύστημα», αυτό έγινε και με τα πανεπιστήμια. Στη διάρκεια της συζήτησης η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως «επιταχύνεται η διαδικασία διαμόρφωσης συντηρητικών συνειδήσεων», ενώ συμφωνήθηκε πως το πανεπιστήμιο χρειάζεται αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση που επιχειρείται. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η κατάσταση στο σημερινό ταξικό σχολείο και η υποχρηματοδότηση στην Παιδεία. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους η κουβέντα στάθηκε στις εργασιακές σχέσεις αλλά και σε παραδείγματα υποβάθμισης του σχολείου.

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Αμέσως μετά, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους διδάσκοντες του Τμήματος Νηπιαγωγών και την πρόεδρο του Τμήματος, Θάλεια Δραγώνα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα προσχολικής αγωγής και των ιδιαίτερων προβλημάτων που υπάρχουν σε αυτή. Τονίστηκε ο ιδιαίτερος ρόλος του νηπιαγωγού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η κατάσταση στο εργατικό κίνημα και η άμεση σχέση του με τους αγώνες φοιτητών, δασκάλων και καθηγητών.

Πριν από τις παραπάνω συναντήσεις, η Αλέκα Παπαρήγα ξεναγήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Οικονομικού Πανεπιστημίου που στεγάζεται στο κτίριο και περιέχει δέκα χιλιάδες τίτλους, αρκετούς με ιστορική αξία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ