Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
1η Μάη 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Ξεμπροστιάζονται οι απεργοσπάστες

Κατάπτυστη επίθεση στις ταξικές δυνάμεις από τους εκπροσώπους του ΣΥΝ στην ΠΕΝΕΝ

Η τεράστια δυναμική που έχει αναπτύξει η προετοιμασία της απεργίας της 1η Μάη στα καράβια και συνολικά στον Πειραιά από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ λειτουργεί καταλυτικά και ξεμπροστιάζει μπροστά στα μάτια των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας τους συμβιβασμένους, ξεκαθαρίζοντας ποιος είναι με ποιον.

Οι ναυτεργάτες, μετά τη στάση υποταγής προς τους εφοπλιστές της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, είναι μάρτυρες και της «ανοιχτής» απεργοσπασίας της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), της οποίας πρόεδρος είναι το στέλεχος του ΣΥΝ Αν. Νταλακογιώργος. Την ίδια ώρα, στο ΕΚ Πειραιά η συνδικαλιστική φορέας του ΣΥΝ, η «Αυτόνομη Παρέμβαση», συμπράττει ανοιχτά με την ΠΑΣΚΕ κάνοντας κοινή εκδήλωση την Πρωτομαγιά την οποία από πάνω αυθαίρετα, παραβιάζοντας το καταστατικό, τη βαφτίζουν ως «εκδήλωση του ΕΚΠ», χωρίς η διοίκηση να έχει πάρει τέτοια απόφαση!

Η «ομάδα» Νταλακογιώργου, για να καλύψει την απεργοσπασία της και να χτυπήσει την απεργία, ζητάει και τα ρέστα από τις ταξικές δυνάμεις. Προχτές κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση κομμένη στα μέτρα των εφοπλιστών, που ξεχειλίζει από αθλιότητα και μένος εναντίον των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Μιλάει για ...«πρωτοφανή τραμπούκικα επεισόδια» από συνδικαλιστές των δύο σωματείων, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με δελτίο Τύπου τους, έδωσαν χτες την κατάλληλη απάντηση. «Αυτή η ομάδα - αναφέρουν - που με τις πλάτες των εφοπλιστών και των κυβερνήσεων βρίσκεται στη διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και υπηρετεί τα εφοπλιστικά συμφέροντα επέλεξε την 1η Μάη να καλέσει τους ναυτεργάτες να γίνουν απεργοσπάστες και να επιτεθεί στα σωματεία μας». «Δίνοντας καθημερινά εξετάσεις στους εφοπλιστές γυρνούν στα καράβια, κυνικά ομολογούν ότι είναι απεργοσπάστες, καλώντας και τους ναυτεργάτες να τους μοιάσουν», την ίδια στιγμή που ο Κεφαλογιάννης «ανακοίνωσε και νέο πακέτο αντιναυτεργατικών - φιλοεφοπλιστικών μέτρων».«Οσες προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αν κάνουν, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίζονται από όλους τους ναυτεργάτες ως απεργοσπάστες».

Η παράταξη «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών», σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι στην πράξη η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ στηρίζει τα αντιναυτεργατικά μέτρα, ξεκαθαρίζει ότι η απεργία της Πρωτομαγιάς «ισχύει για όλους τους εργαζόμενους» και καλεί τον κλάδο στους καταπέλτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ