Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΒΙΑΜΥΛ»
Σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου»...

Σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» θέτει τον εαυτό της υποκριτικά η κυβέρνηση για το εργοστάσιο γλυκόζης «ΒΙΑΜΥΛ» στην Θεσσαλονίκη, το οποίο η ιδιοκτήτρια πολυεθνική «ΤΑΤΕ and LYTE» ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το Σεπτέμβρη του 2008. Για το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας απέδωσε το κλείσιμο του εργοστασίου και στους ...εργαζόμενους, λέγοντας πως «σε συμφωνία με την εταιρεία, έχουν αποδεχτεί ότι το εργοστάσιο θα κλείσει το Σεπτέμβρη του 2008. Αυτό δεν είναι προϊόν πολιτικής ή κυβερνητικής παρέμβασης, αλλά μια επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση». Πρόσθεσε δε ότι «πέρα από τις μεγάλες αποζημιώσεις, τις οποίες έχουν συμφωνήσει οι εργαζόμενοι με την επιχείρηση, θα βρούμε και άλλους τρόπους, ούτως ώστε κανείς να μην έχει ανασφάλεια».

Αμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη, που τόνισε πως «ο εργαζόμενος είναι με το πιστόλι στον κρόταφο, προσπαθεί να αποσπάσει όσα περισσότερα προνόμια μπορεί κατά την άποψή του. Ομως, οι εργαζόμενοι δεν έχουν συμφωνήσει - και είναι ψευδές αυτό - στο κλείσιμο του εργοστασίου». Σχολίασε ότι «η κυβέρνηση, μέσα από τους νόμους που θεσπίζει, δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολυεθνική, αλλά και στη συγκεκριμένη πολυεθνική, να κλείνει ένα πολύ κερδοφόρο εργοστάσιο, γιατί αυτό κρίνει ότι θα της επιφέρει πολύ μεγαλύτερα κέρδη με τα εργοστάσια που έχει στη Βουλγαρία και στις άλλες χώρες». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είναι ένα εργοστάσιο που παίρνει από τους αγρότες σε πολύ μεγάλες ποσότητες καλαμπόκι. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι οι αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο τους ογδόντα οχτώ εργαζόμενους, αλλά και εκατοντάδες αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ