Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Να στρατευτούν δυνάμεις στον αγώνα για ριζικές αλλαγές

Ποιο πρέπει να είναι το όραμα και η προοπτική για τους εργαζόμενους, αφού ξεκάθαρα αποκαλύπτεται ότι οι στόχοι του κεφαλαίου, των κομμάτων και των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που τους υπηρετούν, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής; Σ' αυτό το ερώτημα απάντησε με την παρέμβασή του ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Μπορεί το όραμα να περιορίζεται στο δώσε ημίν σήμερον και ταυτόχρονα να ζούμε μέσα στη βρωμιά, τη ρύπανση, χωρίς εργασιακά δικαιώματα; Ενα κομμάτι ψωμί δίνουν σήμερα οι εργολάβοι. Αυτή θα είναι η προοπτική για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, την οικογένειά τους, το μέλλον του τόπου;», είπε.

«Το ΚΚΕ έχει πρόταση», ξεκαθάρισε. «Δεν μπορεί τρεις όμιλοι, τέσσερα μονοπώλια, μια μικρή μειοψηφία, να λεηλατεί τον πλούτο που παράγει η πλειοψηφία του λαού. Αυτοί που παράγουν τον πλούτο μπορούν να τον διαχειριστούν. Δεν υπάρχει άλλη προοπτική. Και αυτό πρέπει να είναι το όραμα και ο στόχος πάλης του λαού, πριν από όλα της Εργατικής Τάξης: Να καταργήσει αυτούς που λυμαίνονται τον πλούτο και τον ιδρώτα του λαού. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, άλλη προοπτική. Αυτό το δρόμο χαράζει το ΚΚΕ. Εχει τις δυσκολίες του, βεβαίως. Είναι αγώνας σκληρός. Πρέπει να ενωθούν οι εργαζόμενοι, να συνειδητοποιήσουν πως έχουν τη δύναμη στα χέρια τους».

Αναφερόμενος στις ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που όλοι μαζί υπερασπίζονται αυτό το βάρβαρο σύστημα, προέτρεψε: «Πρέπει να νιώσουν σ' αυτές τις εκλογές τη δύναμη και το φόβο του λαού. Δεν τον έχουν νιώσει. Πρέπει να πληρώσουν. Αδύνατη εξουσία, αδύνατη κυβέρνηση, αδύνατη αντιπολίτευση. Πρέπει να δεχτούν πλήγμα για όλα όσα έχουν κάνει, στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, γι' αυτά που σχεδιάζουν και στη ΔΕΗ, για αυτά που έχουν κάνει στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, που είναι υποταγμένη προς όφελος των λίγων.

Να αναδειχτεί το ΚΚΕ σε ισχυρή δύναμη. Να δυναμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να ανοίξουμε δρόμο επίλυσης προβλημάτων. Σ' αυτή την κατεύθυνση μόνο, της αντεπίθεσης, μπορούμε να τους στριμώξουμε να πάρουν μέτρα για τη ρύπανση, να έχουμε κατακτήσεις και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για βαθύτερες, γενικότερες αλλαγές. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Και ο Δ. Γόντικας κάλεσε τα κομματικά μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος να ανοίξουν μέτωπο απέναντι στη μοιρολατρία, την υποταγή, τη φοβία που καλλιεργείται στο λαό. «Πρέπει να μπούμε μπροστά, να δώσουμε αισιοδοξία στον κόσμο. Να τον πείσουμε ότι υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν δυνατότητες, ότι είναι στο χέρι του και μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Πρέπει να περάσουμε αυτό το μήνυμα, μαζικά, πλατιά, να στρατεύσουμε δυνάμεις σ' αυτό τον αγώνα. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορεί να παραδώσουμε τα παιδιά μας σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς που οικοδομείται και να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι με αυτή την προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ