Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

Η Ζουλίτα Περέζ
Η Ζουλίτα Περέζ
Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης συνεχίζει για 22η χρονιά τις εκδηλώσεις του, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού, στα Φηρά, από 3 μέχρι 17 του Σεπτέμβρη. Η δημιουργός και εμπνεύστρια του φεστιβάλ, γνωστή πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια, η οποία έχει και την καλλιτεχνική ευθύνη των εκδηλώσεων ανακοίνωσε το φετινό πρόγραμμα.

Οι φετινές εκδηλώσεις εγκαινιάζονται με συναυλία του «Τρίο κάντια», που αποτελούν η πιανίστα Πατρίτσια Αρένας, ο βιολιστής Διονύσης Βαρβιτσιώτης και ο τσελίστας Βιτάλι Μάλτσεφ, που θα ερμηνεύσουν δύο διάσημα Τρίο των Μέντελσον και Σοστακόβιτς. Η δεύτερη συναυλία είναι της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου. Σε συνεργασία με το «Ατενέουμ» το φεστιβάλ θα παρουσιάσει το νικητή του διεθνούς διαγωνισμού «Γκραν Πρι - Μ. Κάλλας», τον Γάλλο βιρτουόζο Πασκάλ Γκοντάρ. Στην τέταρτη συναυλία συμμετέχουν: η υψίφωνος Ζουλίτα Πέρεζ, η πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια και ο κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης.

Το γνωστό από προηγούμενη εμφάνισή του στη Σαντορίνη Πολωνικό Κουαρτέτο «Sonoris» θα κλείσει το φεστιβάλ με δύο συναυλίες. Μαζί του συμπράττουν στο Κουιντέτο με κλαρινέτο του Μότσαρτ ο Σπύρος Μουρίκης και στο Κουιντέτο του Τζουλιάνι ο κιθαρίστας Διονύσης Αννινος. Το κουαρτέτο θα ερμηνεύσει επίσης κουαρτέτα των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Μποροντίν, στην τελική συναυλία με τη συνεργασία της Αθηνάς Καποδίστρια στο Κουιντέτο για πιάνο του Σοστακόβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ