Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΕΝ - «ΑΘΗΝΑ 2004»
Μνημόνιο με ασάφειες

Σκόπιμες ασάφειες για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, περιλαμβάνει το μνημόνιο συναντίληψης, που υπογράφτηκε χτες από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή, τον πρόεδρο του ΟΛΠ Κ. Μανιατόπουλο και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», Γ. Αγγελοπούλου.

Με βάση το μνημόνιο, το ΥΕΝ έχει τη συνολική ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής που αφορά στη λειτουργία των λιμανιών της χώρας και έχει την αρμοδιότητα της εξασφάλισης συνθηκών φιλοξενίας, είτε στο λιμάνι του Πειραιά είτε σε άλλα λιμάνια της Αττικής, της Ολυμπιακής Οικογένειας και των επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων σε συνδυασμό με τη λήψη των απαιτούμενων αυξημένων μέτρων ασφαλείας, τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στους χώρους τέλεσης θαλάσσιων ή παραθαλάσσιων αγωνισμάτων.

Υποχρέωση της Επιτροπής «Αθήνα 2004» είναι να παράσχει διαμονή για όλα τα διαπιστευμένα μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας και των αντιπροσώπων, τεχνικών και άλλων, των Διεθνών Ομοσπονδιών και να μεριμνήσει για τη φιλοξενία, διαμονή και την ασφάλεια των θεατών και επισκεπτών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο ΟΛΠ αναλαμβάνει την υποχρέωση να κρατήσει στη διάθεση της «Αθήνα 2004» για χρήση, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Περιόδου, τις λιμενικές εγκαταστάσεις από το βόρειο άκρο της προβλήτας του Αγ. Σπυρίδωνα μέχρι και το μόλο Θεμιστοκλέους, συμπεριλαμβανομένων των κρηπιδωμάτων που κατασκευάζονται ήδη στην περιοχή «Παλατάκι - Κανέλλου.

«Θολό» σημείο αποτελεί παράγραφος του μνημονίου στην οποία αναφέρεται ότι σε περίπτωση που οι παραπάνω εγκαταστάσεις δε χωρέσουν τους 15.000 επισκέπτες που προβλέπεται, τότε ο ΟΛΠ οφείλει «να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δώσει εναλλακτική λύση θέσεων πλοίων για τον υπολειπόμενο αριθμό επισκεπτών εκτός του επιβατικού λιμένα του Πειραιά και σε χώρο ευθύνης του ΟΛΠ...». Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι χώροι στο λιμάνι του Πειραιά θα προταθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις για εξυπηρέτησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ