Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα

Την απόφαση της κυβέρνησης να πληρώσει, για άλλη μια φορά, ο λαός το «μάρμαρο», προκειμένου να «αντιμετωπιστεί» το πρόβλημα των ναρκωτικών, αφορά η ανακοίνωση του ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εξαγγελία της Αννας Κοκκέβη, προέδρου του ΟΚΑΝΑ, που έκανε σε πρόσφατη επίσκεψή της στα Χανιά και δήλωσε πως για να δημιουργηθεί μονάδα απεξάρτησης στο νομό, απαιτείται να υπάρχει έγγραφη δέσμευση των φορέων του νομού ότι θα εξασφαλίσουν το κτίριο και τα έξοδα λειτουργίας της μονάδας... Η ανακοίνωση του ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Παρά τις τυμπανοκρουσίες, τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου και τις δηλώσεις περί δημιουργίας μονάδας απεξάρτησης στα Χανιά, που έγιναν κατά την εδώ επίσκεψη της προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Αννας Κοκκέβη, για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί ιθύνοντες έχουν την εντύπωση πως ο λαός και η νεολαία τρώνε κουτόχορτο.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την "εξαγγελία" δημιουργίας μονάδας απεξάρτησης στα Χανιά από την κ. Κοκκέβη, που όμως θέλει έγγραφη δέσμευση των φορέων του νομού ότι θα εξασφαλίσουν το κτίριο και τα έξοδα λειτουργίας της μονάδας!!!

Με άλλα λόγια, πάλι ο απλός φορολογούμενος να πληρώσει το χαράτσι. Οι μαζικοί φορείς και κυρίως η Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεσμεύτηκαν σε μια τέτοια λογική, έχουν σοβαρή ευθύνη. Αντί να απαιτήσουν από την κυβέρνηση τη χορήγηση των απαιτούμενων κονδυλίων, δέχτηκαν να τα φορτώσουν στις πλάτες του Χανιώτικου λαού. Η νεολαία και ο Χανιώτικος λαός πρέπει να αντιταχτούν σε αυτές τις επιλογές. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει στο σύνολό της τη δημιουργία της μονάδας απεξάρτησης.

Οσον αφορά τα περιβόητα προγράμματα χορήγησης μεθαδόνης που επίσης έγινε πολύ θόρυβος, οι ίδιες οι ομολογίες της κ. Κοκκέβη για τα αποτελέσματα αυτών των προγραμμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ότι τα προγράμματα της χορήγησης μεθαδόνης κάθε άλλο παρά προγράμματα απεξάρτησης είναι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στη μονάδα μεθαδόνης στο «ΕΛΠΙΣ» (2011-06-28 00:00:00.0)
Διευρύνεται η συντήρηση της εξάρτησης (2010-06-16 00:00:00.0)
Προτίμηση στα «στεγνά» προγράμματα (2003-07-09 00:00:00.0)
Με «μείον» στην πρόληψη και εμμονή στην υποκατάσταση (2002-11-30 00:00:00.0)
«Επί της ουσίας» πολιτική συντήρησης (2002-10-23 00:00:00.0)
Ναρκω-θέτηση των συνειδήσεων (2001-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ