Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα φιλοεφοπλιστική βόμβα στο ΝΑΤ

Με νομοσχέδιο προωθεί απαλλαγή των εφοπλιστών και των ποντοπόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές και άλλες αντιναυτεργατικές ρυθμίσεις

Η απάντηση των ναυτεργατών στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλη: Ολοι στους καταπέλτες με τις ταξικές δυνάμεις!
Η απάντηση των ναυτεργατών στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλη: Ολοι στους καταπέλτες με τις ταξικές δυνάμεις!
Νέα βόμβα σε βάρος του ΝΑΤ και των συγκροτημένων ναυτεργατικών δικαιωμάτων, εξαπέλυσε χτες η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα της πολιτικής της «ανταγωνιστικότητας», την οποία πρεσβεύουν μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Χτες κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τον τίτλο «Συνεταιρισμοί Θαλάσσιας Αλληλασφάλισης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΕΝ», το οποίο στις «άλλες διατάξεις» προβλέπει την απαλλαγή των εφοπλιστών και των ποντοπόρων πλοίων από τις ασφαλιστικές εισφορές προς το «πατωμένο» από ελλείμματα ΝΑΤ, τον παραπέρα διωγμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα και την αντικατάστασή τους με ναυτεργάτες χαμηλόμισθους, χωρίς κανένα δικαίωμα και παραπέρα μείωση των ήδη ανεπαρκών οργανικών συνθέσεων σε αυτή την κατηγορία πλοίων!

Επίσης σπεύδει να νομιμοποιήσει την παράνομη απόφαση που πήρε η πλειοψηφία της διοίκησης του ΝΑΤ να μεταφέρει κονδύλια από τα ταμεία της κύριας σύνταξης για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις των ναυτεργατών. Προβλέπει ακόμα παράταση της δίμηνης διαδικασίας για την ετήσια επιθεώρηση και συντήρηση των ακτοπλοϊκών πλοίων και άλλα πολλά.

Το πολυνομοσχέδιο υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας, Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εμπορικής Ναυτιλίας. Περιλαμβάνει άρθρα που αφορούν από την ίδρυση συνεταιρισμού θαλάσσιας αλληλασφάλισης και το Λιμενικό Σώμα, μέχρι την ειδικότητα των ασυρματιστών.

Κι άλλη χαριστική ρύθμιση

Η χαριστική ρύθμιση προς τους εφοπλιστές των ποντοπόρων πλοίων σε βάρος του ΝΑΤ περιλαμβάνεται στο άρθρο 12, το οποίο μάλιστα προβλέπει η απαλλαγή να αρχίσει αναδρομικά από τις 15 Δεκέμβρη του 2006! H ρύθμιση για τους εφοπλιστές αυτής της κατηγορίας πλοίων έρχεται να προστεθεί σε αυτή για τους εφοπλιστές των κρουαζιερόπλοιων και όπως φαίνεται αναμένεται επέκταση και σε άλλες κατηγορίες.

Με τα άρθρα 17 και 18 καλύπτει την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του ΝΑΤ για την υπόθεση της καταβολής των επικουρικών συντάξεων, ανακυκλώνοντας και διογκώνοντας το πρόβλημα αφού άμεσα το Ταμείο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα όχι μόνο για την καταβολή της επικουρικής, αλλά και της κύριας σύνταξης! Οσο για την παράταση της ετήσιας ακινησίας των ακτοπλοϊκών πλοίων περιέχεται στο άρθρο 8, το οποίο δε διευκρινίζει χρονικό όριο της παράτασης...

Παράλληλα, χτες, οι ποντοπόροι εφοπλιστές, τροφοδοτούμενοι ακριβώς από αυτή την πολιτική την οποία στηρίζει και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, αξίωσαν, στη διάρκεια διαπραγματευτικής συνάντησης με την Ομοσπονδία, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2007 με ποσοστό αύξησης στους μισθούς των ναυτεργατών 2,5%! Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» χτες έστειλαν επιστολή προς την ΠΝΟ, απαιτώντας την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ