Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Να δυναμώσουμε παντού τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια

Η διακήρυξη των ταξικών δυνάμεων για το Συνέδριο που ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα

Προϋπόθεση για να μετρήσουν οι εργαζόμενοι ουσιαστικές κατακτήσεις είναι να ηττηθεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας στο συνδικαλιστικό κίνημα (φωτ. από την κεντρική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ)
Προϋπόθεση για να μετρήσουν οι εργαζόμενοι ουσιαστικές κατακτήσεις είναι να ηττηθεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας στο συνδικαλιστικό κίνημα (φωτ. από την κεντρική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ)
«Η κατάσταση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν πρέπει να συνεχιστεί γιατί είναι σε βάρος των εργαζομένων. Στο συνέδριο αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει ένα σημαντικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση». Τα παραπάνω τονίζει στη διακήρυξή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», ενόψει του 34ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα (ξενοδοχείο «Πρέζιντεντ»).

Με ευθύνη των τριών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης» και σε αυτό το συνέδριο θα συμμετάσχουν εργοδοτικοί, νόθοι και αντιδημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, προκειμένου να διατηρηθούν οι υπέρ των εργοδοτών συσχετισμοί δύναμης. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι που προέρχονται από τα εργοδοτικά σωματεία των σούπερ μάρκετ. Αντιπρόσωποι από το σωματείο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Καβάλας, από το μητρώο του οποίου προκύπτουν διπλοψηφίες. Αντιπρόσωποι από το σωματείο της εταιρείας σεκιούριτι «Γκρουπ 4», το οποίο στήθηκε από πρωτοκλασάτα στελέχη της διασπαστικής Ομοσπονδίας στο χώρο των σεκιούριτι.

Αλλωστε, την 3ετία που πέρασε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αποδείχτηκε άξιος σύμμαχος της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, σύμμαχος των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοκαταστηματαρχών, των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ. Στήριξε και στηρίζει την πολιτική της λιτότητας, υπογράφοντας συμβάσεις ντροπής. Οι παρατάξεις αυτές με πάθος υποστήριξαν και υποστηρίζουν τα αποτελέσματα του «κοινωνικού διαλόγου», δηλαδή την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Υπερασπίστηκαν τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Εβαλαν και βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια για την οργάνωση των εργαζομένων και τη μαζικοποίηση των σωματείων.

Μάχη σε κάθε τόπο δουλιάς

Τα στελέχη της ΔΑΣ, τα μέλη και οι φίλοι της, όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συνέβαλαν σημαντικά και βοήθησαν στη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αντιστάθηκαν στη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής, πρωτοστάτησαν και οργάνωσαν την αντίσταση των εργαζομένων.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση η ΔΑΣ θα εντείνει τον αγώνα της με στόχους: «Να δυναμώσουμε παντού σε όλους τους χώρους δουλιάς, αλλά και στην ίδια την Ομοσπονδία, τους "πυρήνες" αντίστασης, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε βάρος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και υπέρ του ταξικού ρεύματος στο συνδικαλιστικό κίνημα, του ΠΑΜΕ. Κάτι τέτοιο θα δυναμώσει την ταξική ενότητα των εργαζομένων του κλάδου μας. Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στον προσανατολισμό των αγώνων μας. Θα βοηθήσει να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, του δικομματισμού και γενικότερα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Θα συμβάλει στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου της εργατικής τάξης, των εργαζομένων του κλάδου μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ