Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Κλυδωνισμών συνέχεια

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Το ασταθές καθεστώς-μαριονέτα του λεγόμενου «προέδρου» του Αφγανιστάν, Χάμιντ Καρζάι, συνεχίζει να κλυδωνίζεται από τις διαδηλώσεις πολιτών - όχι μόνον οπαδών των Ταλιμπάν - εξαιτίας των σφαγών αμάχων. Την ίδια στιγμή, ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι εξελίξεις των τριών τελευταίων ημερών έχουν ως εξής:

13 αστυνομικοί, 17 φερόμενοι ως μαχητές των Ταλιμπάν και πέντε φρουροί μιας οδοποιητικής εταιρείας σκοτώθηκαν το Σάββατο. Ακόμη, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και βρίσκοντας το θάνατο και ο ίδιος. Ενας άνδρας ενδεδυμένος τη στολή του λεγόμενου «εθνικού στρατού» σκότωσε δύο στρατιώτες των ΗΠΑ έξω από φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στην πρωτεύουσα, πριν πέσει νεκρός από πυρά Αφγανών.

Ρουκέτα έπληξε τον περιβάλλοντα χώρο ενός κτιρίου στην Καμπούλ χτες Δευτέρα σκοτώνοντας έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μικρό αγόρι. Νάρκη έπληξε ένα μικρό λεωφορείο σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους και τραυματίζοντας άλλους επτά. Τέλος, οι Ταλιμπάν απηύθυναν ένα «μήνυμα» προς το νέο (πιο «φιλοαμερικανό» κατά ειδικούς) συντηρητικό Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, καλώντας τον να αποσύρει τα γαλλικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν για να «μην πεθάνουν για αμερικανικά συμφέροντα». Το αίτημα συνδέεται με την απελευθέρωση ενός Γάλλου ομήρου που οι Ταλιμπάν κρατούν για πάνω από ένα μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ