Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαχητική εκδήλωση αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές

«Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Τουρκίας, πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό». Με αυτό το πανό που υπογράφει η ΚΝΕ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, πορεύτηκαν στους δρόμους της Κομοτηνής
«Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Τουρκίας, πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό». Με αυτό το πανό που υπογράφει η ΚΝΕ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, πορεύτηκαν στους δρόμους της Κομοτηνής
Την αλληλεγγύη τους στο λαό της Τουρκίας που αγωνίζεται για τη δουλιά, τη μόρφωση, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που παλεύει κόντρα σε ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, διαδήλωσαν οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές που ξεκίνησαν από όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Κομοτηνή, στη συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ. Κόντρα στην προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να εμποδίσει την πρόσβαση στο Τουρκικό Προξενείο, λαός και νεολαία, έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα αλληλεγγύης στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, στο Πατριωτικό Μέτωπο, στα ταξικά συνδικάτα, απαίτησε τη νόμιμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους και καταδίκασε μαχητικά και αποφασιστικά τη βάρβαρη επίθεση των τουρκικών κατασταλτικών δυνάμεων στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ανταποκρίθηκαν μαζικά ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, εργατικά Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αγωνιστικές Δημοτικές και Νομαρχιακές Κινήσεις, Σύλλογοι Γυναικών, Επιτροπές Ειρήνης, η ΠΚΣ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ.

Στη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, μίλησε ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. «Ας το καταλάβουν όλοι και παντού. Οι αγώνες της εργατικής τάξης, όλου του κόσμου, και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσουν ποτέ, ό,τι μέτρα κι αν παίρνει η πλουτοκρατία. Αντικειμενικά θα οξύνεται η ταξική πάλη σε κάθε χώρα, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, για την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης», σημείωσε. Και πρόσθεσε πως η αγωνιστική συγκέντρωση που χτυπήθηκε βάρβαρα στην Κωνσταντινούπολη, δείχνει ότι εκτός από την Τουρκία των Ισλαμιστών, των κοσμικών πολιτικών και του τουρκικού αστικού κράτους, υπάρχει και η Τουρκία των αγωνιζόμενων, των κομμουνιστών, των ριζοσπαστών αριστερών, η Τουρκία των προλετάριων που μάχεται για ένα μέλλον όπου οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα ζουν αδελφικά».

«Η έκφραση αλληλεγγύης ειδικά στους Τούρκους αγωνιστές, αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού η κοινή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, η οποία χτίζει αγωνιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, είναι ο μόνος δρόμος για ένα μέλλον που οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας θα ζουν αδελφικά», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Μπιζαϊντές, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής, με συνθήματα στα ελληνικά και στα τουρκικά, που κατέληξε στο τουρκικό προξενείο, όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα, παρά τη μεγάλη αστυνομοκρατία.

Αποφασιστικά συνεχίζουν οι Τούρκοι αγωνιστές

Στην ίδια την Τουρκία η Νεολαία του Πατριωτικού Μετώπου (όπου πρωτοστατεί το ΚΚ Τουρκίας) διαδήλωσε και πάλι μαχητικά δηλώνοντας ότι η τρομοκρατία δεν περνά. Ετσι, από τις 2 Μάη διοργάνωσε τη λεγόμενη «Πορεία της Ανεξαρτησίας» από την Κωνσταντινούπολη στην Αγκυρα, ένα μεγάλο καραβάνι καταγγελίας της φιλοϊμπεριαλιστικής πολιτικής της αστικής εξουσίας και διεκδίκησης μιας άλλης ανθρώπινης κοινωνίας. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να κλείσει η αμερικάνικη βάση του Ιντσιρλίκ, να φύγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, να μην μπει στην ΕΕ και κάλεσαν το λαό να παλέψει για τα δικαιώματά του και να επεγκλωβιστεί από την «κόντρα» κοσμικών - ισλαμιστών.

Η πορεία αυτή γίνεται σε μνήμη του ηγέτη του φοιτητικού κινήματος Ντενίζ Γκεζμίς και των συντρόφων του, που δολοφονήθηκαν από τη χούντα του Εβρέν. Το περασμένο Σάββατο έγινε μαχητική συγκέντρωση του Μετώπου σε γήπεδο της Αγκυρας όπου κατέληξε το καραβάνι. Την Κυριακή έγινε μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή πολλών οργανώσεων του λαϊκού κινήματος. Στις εκδηλώσεις αυτές την ΚΝΕ εκπροσώπησε ο Δημήτρης Τσιντικίδης, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, που απηύθυνε χαιρετισμό και στη συγκέντρωση που προηγήθηκε της πορείας στην Αγκυρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης (2013-06-05 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η συζήτηση για τη συνταγματική μεταρρύθμιση (2010-04-22 00:00:00.0)
ΗΠΑ - Τουρκία «παίζουν» στη Θράκη (2006-11-07 00:00:00.0)
Σύννεφα «καλής θέλησης» (2006-06-15 00:00:00.0)
Συλλήψεις στα «προεόρτια» της ΝΑΤΟικής Συνόδου (2004-06-22 00:00:00.0)
Υποπτες ασχημονίες (1996-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ