Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Προβληματικές ταινίες... σε έναν προβληματικό κόσμο

Οι ζέστες πιάσανε, κάπως, απότομα! Φυσικό ήταν να αιφνιδιαστούν ακόμα και τα γραφεία εισαγωγής. Μέσα ή έξω; Χειμερινά με κλιματισμό ή καλοκαιρινά με φεγγάρι και γρανίτα; Το δίλημμα αυτό φαίνεται να μην αφορά στον Σάκη Ρουβά. Αυτός και με κρύο και με ζέστες, ελπίζουν, θα γεμίσει τα πολυσινεμά! «Alter Ego», λοιπόν, του Νικόλα Δημητρόπουλου, με τον κινητικότατο (με φούστα ή χωρίς φούστα) Σάκη Ρουβά! Μια συναισθηματική (μελό) μίμηση αμερικάνικων τραγουδιστικών ταινιών.

Μετά το Σάκη το... χάος! Το εγκεφαλικό κινηματογραφικό «επίτευγμα» του Ντέιβιντ Λιντς, «Inland Empire», αδικεί ακόμα και τον εαυτό του! Εικόνες, εικόνες, εικόνες και κύκλοι γύρω από τον απροσδιόριστο άξονά του! Ολα αυτά, βέβαια, «πνιγμένα» στην ομορφιά και την καλαισθησία! Ακολουθούν οι «Δολοφόνοι για Μοναχικές Καρδιές», του Τοντ Ρόμπινσον. Μια φρικιαστική αληθινή ιστορία δολοφονιών, που άλλοτε σε αγριεύει και άλλοτε σε «διασκεδάζει».

Η ισχνή κινηματογραφικά εβδομάδα κλείνει με την ψιλοπορνική ταινία του Ζαν Κλοντ Μπρισό, «Αγγελοι Εξολοθρευτές». Με πρόσχημα την «έρευνα» για την ερωτική συμπεριφορά των ανθρώπων, βάζει διάπλατα το μάτι της (το φακό της) στην κλειδαρότρυπα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ