Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Ολοκληρώθηκαν στις 7 Μάη οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής. Για την ανάδειξη του 11μελούς ΔΣ ψήφισαν 160 εργαζόμενοι. Για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ψήφισαν 76 και εκλέχτηκε ένας αντιπρόσωπος, από το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας», η οποία πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συνδικάτου.

ΛΑΡΙΣΑ: Συγκέντρωση των εποχιακά εργαζομένων στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), που έκλεισε πριν λίγο καιρό, διοργανώνουν, αύριο Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Ανέργων του εργοστασίου.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σε αποκλεισμό του Δημαρχείου προχώρησαν χτες το πρωί οι περίπου 110 συμβασιούχοι του Δήμου Αιγάλεω που παραμένουν 11 μήνες απλήρωτοι. Ακόμα 90 συμβασιούχοι στη Δημοτική Επιχείρηση είναι απλήρωτοι για τρεις μήνες. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και συγκέντρωση του συνόλου των εργαζομένων στο δήμο (7 π.μ. - 10 π.μ.).

ΕΘΝΙΚΗ: Συμβάσεις που αναγνωρίζουν το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα βάζει να υπογράψουν η διοίκηση της Εθνικής συμβασιούχους, προκειμένου να γίνουν αορίστου χρόνου. Η Εθνική προσλαμβάνει επιλαχόντες του διαγωνισμού το 2004 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου - κατά παράβαση του Κανονισμού Εργασίας - και στη συνέχεια τους καλεί να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Και στις δύο περιπτώσεις το κείμενο της σύμβασης εμπεριέχει όρο, σύμφωνα με τον οποίο οι ώρες εργασίας θα καθορίζονται σύμφωνα με την κρίση της τράπεζας.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Η ανάγκη κοινής δράσης Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ώστε αποτελεσματικότερα να αντιπαρατεθούν με την αντεργατική επίθεση που εκδηλώνεται στα δικαιώματά τους, αναδείχτηκε μέσα από την εκδήλωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Νικόπολη. Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Β. Ρέβας.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Ναυτεργατικό ατύχημα έγινε χτες το πρωί, στο επιβατηγό - οχηματαγωγό ακτοπλοϊκό πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», στο λιμάνι της Ρόδου. Ενας βοηθός ηλεκτρολόγου, κατά την προσπάθειά του να συντηρήσει μία από τις σωσίβιες λέμβου του πλοίου, ξέφυγε και έπεσε πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΑΤ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. οι εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 13/5 στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Θα γίνει απολογισμός δράσης και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αιματολογικό εργαστήριο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων, απαιτώντας άμεσα προσλήψεις μονίμων. Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι να γίνονται βάρδιες χωρίς τεχνολόγους και περικοπή αναγκαίων εξετάσεων για τους ασθενείς.

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ»: Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) επισκέφτηκε προχτές Τρίτη το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης «Ανάπλαση» στο Χαλάνδρι για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και ασθενείς για την απεργία στις 15 του μήνα. Μετά από αυτά, δηλώνουν ότι θα σπάσουν την τρομοκρατία και σε αυτό το χώρο βρίσκοντας διαύλους επικοινωνίας με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

ΠΑΜΕ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εκδήλωση για το εργατικό λαϊκό κίνημα διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο «Συρμό», το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό (τιμή εισόδου 3 ευρώ).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης - Κεντρ. Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, σήμερα Πέμπτη 10 Μάη στις 7 μ.μ. στο Εντευκτήριο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου. Θα μιλήσει η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή, γιατρός, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ