Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Τρεις νεκροί εργάτες σε 48 ώρες

Ενας 27χρονος χειριστής τσάπας σκοτώθηκε την Τετάρτη στα Χανιά

Τρεις νεκροί εργάτες μέσα σε δύο 24ωρα. Αυτός είναι ο μακάβριος απολογισμός του φόρου αίματος που πλήρωσε η εργατική τάξη μόνο από την περασμένη Τρίτη, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της πολιτικής που τη στηρίζει. Τελευταίο θύμα, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο 27χρονος Χαράλαμπος Χατζησιδέρης, χειριστής τσάπας, ο οποίος σκοτώθηκε δουλεύοντας σε έργα χάραξης δρόμου, στο 20ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού από τη χώρα των Σφακίων προς Ανώπολη, στα Χανιά. Το μηχάνημα πάνω στο οποίο βρισκόταν παρασύρθηκε σε γκρεμό 200 μέτρων, μετά από υποχώρηση του εδάφους. Ο 27χρονος εργαζόταν σε εργολάβο, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Μόλις προχτές (Πέμπτη) το πρωί, στο εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού στο Μεγάλο Περιστέρι, ο Δημήτρης Καρασούλης, 40 χρόνων, έπεφτε νεκρός από ηλεκτροπληξία, όταν το γερανοφόρο όχημα κατά την ανύψωση σιδερόβεργων ακούμπησε σε ηλεκτροφόρο καλώδιο με αποτέλεσμα να διοχετευτεί στον εργαζόμενο που τοποθετούσε τις σιδερόβεργες ισχυρή τάση ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ μια μέρα πριν, το μεσημέρι της Τρίτης, ο 42χρονος εργάτης Μόρφης Μορφίδης, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, πέθανε από ασφυξία μέσα στη βάση σιλό τέφρας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ. Οπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί του δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο, από τα πολλά που απασχολούνται στη ΔΕΗ.

Χτες, στον τόπο του εγκλήματος, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Τσιόγκας. Μίλησε με τους εργαζόμενους στους εργολάβους αλλά και το μόνιμο προσωπικό. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν με δραματικό τρόπο η απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της δουλιάς αλλά και η ανειδίκευτη εργασία ως οι βασικές αιτίες για τα εργατικά ατυχήματα που αυξάνονται στους χώρους της ΔΕΗ με ταχύτατους ρυθμούς.

Στη Ζάκυνθο, τέλος, κάτω από την πίεση του ταξικού Εργατικού Κέντρου, το ΙΚΑ αναγκάστηκε να αναγνωρίσει σαν εργατικό «ατύχημα» το θάνατο 34χρονου οικοδόμου πριν από περίπου δύο μήνες, πράγμα που αρνούνταν να κάνει μέχρι χτες με αστείες δικαιολογίες. Την ίδια ώρα, η διευθύντρια του τοπικού καταστήματος, κ. Κουνέλη, απείλησε με εκδικητικές μηνύσεις τον πρόεδρο του ΕΚΖ, Τάκη Στρούζα και τον γραμματέα, Διονύση Κόμη, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους δύο συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στην αποκατάσταση της αλήθειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πληρώνουν τους εργάτες (2011-04-20 00:00:00.0)
Συγκεντρώθηκαν ενάντια στους δουλεμπόρους (2009-12-31 00:00:00.0)
Αγώνας για κρατικό, ενιαίο φορέα ενέργειας λαϊκή περιουσία (2008-04-11 00:00:00.0)
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και την εκμετάλλευση (2007-02-08 00:00:00.0)
Ανέξοδες υποσχέσεις για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις (2007-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ