Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Σε πορεία οργανωτικής ανασυγκρότησης

Σε σταθερή πορεία οργανωτικής ανασυγκρότησης βρίσκεται η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, μετά τη νέα «σελίδα» που «άνοιξε» στη δράση της από το 14ο Συνέδριο, στην Αβάνα, το Δεκέμβρη του 2005. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ανατροπές του 1991, οι Διεθνείς Κλαδικές Ομοσπονδίες της ΠΣΟ είχαν συρρικνωθεί και, ουσιαστικά, μόνο η Διεθνής Κλαδική Ομοσπονδία των Οικοδόμων δε σταμάτησε να λειτουργεί.

Μέσα στο 2006 ανασυγκροτήθηκε η Διεθνής Κλαδική Ομοσπονδία των Δημοσίων Υπαλλήλων. Αντίστοιχη προσπάθεια έχει ξεκινήσει και στη Διεθνή των εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Τη Δευτέρα, θα συνεδριάσει στην Αθήνα, στα γραφεία της ΠΣΟ, η προπαρασκευαστική επιτροπή για το συνέδριο στις Μεταφορές, που διοργανώνεται το Νοέμβρη του 2007, στη Βραζιλία. Την ίδια μέρα, στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», η ΠΣΟ διοργανώνει Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη με θέμα «Η αλήθεια για το Νταρφούρ». Επίσης, την Τρίτη θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της προπαρασκευαστικής επιτροπής για το συνέδριο στον κλάδο του Τουρισμού, που θα γίνει στην Ελλάδα, μέσα στο 2008.

Από τις 26 μέχρι τις 28 του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό το Παγκόσμιο Συνέδριο των ταξικών συνδικάτων από τους κλάδους της Ενέργειας και των Πετροχημικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ