Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Θα σπάσει τα μούτρα της η εργοδοσία

Αμεση η αγωνιστική απάντηση των μεταλλεργατών του Πειραιά στην απόλυση χτες πέντε συναδέλφων τους συνδικαλιστών

«Θέλουν να κόψουν κεφάλια, επειδή διεκδικούμε τα αυτονόητα, να πληρωνόμαστε σύμφωνα με τη Συλλογική μας Σύμβαση. Εμείς θα τους κόψουμε την όρεξη», «νομίζουν ότι είμαστε αδύναμοι, ότι μπορούν πατώντας στην ανεργία που έχει ο κλάδος, να μας τρομοκρατούν για να μας μετατρέψουν σε δούλους τους».

Το καφενείο ακριβώς απέναντι από την πύλη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χτες το μεσημέρι είχε πλημμυρίσει από μεταλλεργάτες οργισμένους και αποφασισμένους να απαντήσουν σαν ένας άνθρωπος στη νέα πρόκληση των αφεντικών. Νωρίτερα είχε «σκάσει» η είδηση ότι είχαν απολυθεί πέντε συνάδελφοί τους συνδικαλιστές, εργάτες πρωτοπόροι, επειδή είχαν απαιτήσει να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση. «Τους προειδοποιούμε, τη Δευτέρα με 24ωρη απεργία και αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις κλιμακώνουμε» ακούγεται από την ντουντούκα η φωνή του προέδρου του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Ολοι δουλεύουν σε εργολάβους που τους έχουν «νοικιάσει» στο ναυπηγείο για τις εργασίες του τμήματος κατασκευής των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Οι δύο εργάτες απολύθηκαν από το συνεργείο του εργολάβου Χατζηανδρέου και οι τρεις από του Οικονομίδη - Μεταλλοναυπηγική. Με την ανακοίνωση των τρομοκρατικών απολύσεων, σε χρόνο μηδέν συνεδρίασε η διοίκηση του Συνδικάτου αποφασίζοντας απεργία.

«`Η θα πιάσουμε δουλιά όλοι μαζί ή κανένας», συνέχισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, φράση που όλοι επικρότησαν και ξεκαθάρισε: «Το ξέρουμε όλοι, όταν γίνεται μία απόλυση, ο στόχος τους δεν είναι μόνο ο εργαζόμενος που απολύουν, αλλά αυτοί που μένουν, για να τους κλείσουν τα στόματα. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε».

Από τους εργάτες καταγγέλθηκε ότι οι εργολάβοι μαζί με τους διευθυντές του ναυπηγείου, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης και της πολιτικής της που δίνει «γην και ύδωρ» στους εργοδότες, έχουν επιβάλει όργιο τρομοκρατίας. «Τρώνε» από ένσημα, υπερωρίες μέχρι φόρμες και γάλατα, ενώ υπάρχουν εργάτες που τους πληρώνουν με την ώρα. «Τώρα, απολύοντας τους πέντε - λέει ένας ακόμα εργάτης - θέλουν να σπάσουν το μέτωπό μας. Εχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας να τους απαντήσουμε. Η Σύμβαση θα εφαρμοστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ