Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ
Σχεδόν έτοιμο το νέο νομοσχέδιο

Σύντομα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο των υπουργείων Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης για την έρευνα και εκμετάλλευση των λατομείων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Στεφάνου, που μίλησε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Το σχετικό κείμενο του σχεδίου νόμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, επισήμανε ο γγ του Ανάπτυξης, και περιλαμβάνονται σε αυτό η αναθεώρηση της διάρκειας των μισθώσεων και των αδειών εκμετάλλευσης, όπως και η μεταβολή της διαδικασίας και των κριτηρίων καθορισμού λατομικών περιοχών εκμετάλλευσης αδρανών υλικών, «σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες και τις ανάγκες της αγοράς και με πρωτοβουλία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και όχι της Κεντρικής Κυβέρνησης».

Επίσης, θα θεσπιστεί «η δυνατότητα καθορισμού ειδικών ζωνών εκμετάλλευσης, κατά προτεραιότητα, βιομηχανικών ορυκτών και μαρμάρων με Προεδρικό Διάταγμα από 5 υπουργεία», θα αλλάξει η διαδικασία για την άσκηση των δικαιωμάτων έρευνας, εκ μέρους του Δημοσίου, σε λατομικούς χώρους ιδιοκτησίας του. Στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για νέα προνόμια προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, προβλέπονται και διατάξεις «που συμβάλλουν στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ