Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Βλέπει μόνο «πρόβλημα ρευστότητας»

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Να «αγοράσει χρόνο» για μια ακόμα φορά σχετικά με το μέλλον του εργοστασίου Λιπασμάτων στην Καβάλα επιχείρησε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή. Μία μέρα μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αθήνα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης έφερε το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Χ. Φώλιας προσπάθησε να εφησυχάσει τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς έκανε και πριν από ένα περίπου μήνα ο Γ. Γιακουμάτος, χωρίς όμως εν τω μεταξύ να έχουν λυθεί τα προβλήματα βιωσιμότητας το εργοστασίου.

Ο Χ. Φώλιας είπε ότι για το θέμα γίνονται διαβουλεύσεις και θα δοθεί λύση τις επόμενες 15 μέρες με βάση την οποία θα συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου χωρίς να θιγούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απέδωσε δε το «σημερινό πρόβλημα ρευστότητας», όπως το χαρακτήρισε, στις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης που έκλεισε. Προβοκατόρικα ισχυρίστηκε ότι στην προχτεσινή συνάντηση των εργαζομένων με τον γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι «μπούκαραν στο γραφείο και έσπασαν τασάκια», αλλά μετά από τη διάψευση του Α. Τζέκη, που ήταν παρών στη συνάντηση, επιχείρησε να ανασκευάσει, λέγοντας ότι «χαίρομαι που με διαβεβαιώνεται ότι δεν είναι έτσι».

Ο Α. Τζέκης υπενθύμισε όλες τις προηγούμενες υποσχέσεις των υπουργών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού με βάση τις οποίες θα έπρεπε ήδη να λυθεί το πρόβλημα και τόνισε ότι το κλείσιμο πλέον του εργοστασίου Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη δείχνει ότι δεν είναι ειλικρινείς οι διαβεβαιώσεις. Η ιδιωτική πλέον Εμπορική Τράπεζα, είπε, θέλει να απαλλαγεί από το εργοστάσιο προς όφελος των μεγαλοεισαγωγέων λιπασμάτων. Ομως, υπογράμμισε, το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο και θα μπορούσε να λειτουργήσει με κρατική ευθύνη, προς όφελος τόσο των εργαζομένων, όσο και των αγροτών της χώρας.

Κατά την προχτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων, αντιπροσωπεία τους συνοδευόμενη από βουλευτές (ανάμεσά τους ο Α. Τζέκης) θέλησε να επιδώσει ψήφισμα στο Μ. Μαξίμου, αλλά ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου αρνήθηκε να τους δεχτεί και έστειλε έναν κλητήρα 200 μέτρα μακριά από του Μαξίμου να παραλάβει το ψήφισμα. Τη συμπεριφορά αυτή κατήγγειλε ο Α. Τζέκης, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και ποταπή» και αναρωτήθηκε εάν παρόμοια συμπεριφορά έχει ο Γ. Αγγέλου απέναντι στους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ