Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με όλες τις δυνάμεις στην απεργιακή αναμέτρηση

Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Μεθαύριο Τρίτη 15 του Μάη οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στο δρόμο. Υπερασπίζονται την Κοινωνική Ασφάλιση, διεκδικούν όλα τα κλεμμένα χωρίς καμιά έκπτωση και απαιτούν την απόσυρση των αποθεματικών από τον τζόγο. Και πάλι οι ταξικές δυνάμεις είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, οξύνουν την πάλη τους με την πολιτική της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκφραστών.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία και στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα, με κεντρική τη συγκέντρωση της Αθήνας, στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης στις 10.30 το πρωί. Η απεργία της Τρίτης είναι συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 29 Μάρτη, την 1η Μάη και της πλούσιας και πολύμορφης δράσης του που ανέπτυξε όλους τους προηγούμενους μήνες.

Οι ταξικές δυνάμεις δίνουν αυτή τη μάχη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στην επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων το επόμενο διάστημα. Με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης, έχουν καθαρό ότι οι δυνάμεις του κεφαλαίου, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού θα επανέλθουν δριμύτερες. Η ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι στην κορυφή της ατζέντας όλων των αντιδραστικών δυνάμεων.

Γι' αυτό η μεθαυριανή αναμέτρηση θα είναι κρίσιμη, θα καθορίσει τις εξελίξεις για το επόμενο διάστημα. Να, γιατί σήμερα απαιτείται ένας πλατύς δυναμικός αγώνας, που θα αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις και θα στείλει το μήνυμα ότι η εργατική τάξη δεν παζαρεύει και δε θα χαρίσει τίποτα από τις κατακτήσεις της. Με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με την απαίτηση «Ούτε ένα ευρώ στον τζόγο» δίνουμε με αισιοδοξία και αυτή τη μάχη.

Απαιτούμε - διεκδικούμε

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία, να απαιτήσουν:

  • Ενίσχυση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος.
  • Αμεση απόσυρση των αποθεματικών από το Χρηματιστήριο. Ούτε ευρώ στον χρηματιστηριακό - τραπεζικό «τζόγο», επιστροφή του συνόλου των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση επιστροφή των κλεμμένων από το 1950.
  • Κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Η διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων είναι υπόθεση των εργαζομένων. Τα αποθεματικά να αξιοποιηθούν με σταθερό και σίγουρο επιτόκιο, με σίγουρη απόδοση, χωρίς κανένα ρίσκο, χωρίς κανέναν μεσάζοντα.

Να διεκδικήσουν:

  • Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Δημόσια - Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
  • Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, στα 50 και 55 για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).
  • Υπεράσπιση - διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ.
  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.
  • Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια εργασίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούμε (2008-12-10 00:00:00.0)
Προτείνουν σχέδιο νόμου ...υψηλού ρίσκου (2007-05-03 00:00:00.0)
Προς απεργία για τα αποθεματικά (2007-04-11 00:00:00.0)
Περιφρούρηση των αποθεματικών (2007-04-05 00:00:00.0)
Να σταματήσει η ΛΗΣΤΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε βάρος των εργαζομένων (2007-04-04 00:00:00.0)
Ολοι στην Πανελλαδική Απεργία 29 Μάη 2002 (2002-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ