Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ

(Τα αντικομμουνιστικά και την Ιστορία της Ευρώπης)

ΕΙΝΑΙ δραματικά επίκαιρη, την ώρα που φτάνει, η κοινή έκκληση, που απευθύνουν 34 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα με αφορμή την 9η του Μάη, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.

Η ΕΚΚΛΗΣΗ καταγγέλλει τις αθλιότητες, τις βέβηλες πράξεις της κυβέρνησης της Εσθονίας, που με αιματηρές συμπλοκές της αστυνομίας κατέστρεψαν το χάλκινο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη. Κι είναι 270.000 οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού, που έπεσαν για να ελευθερωθεί από τους χιτλερικούς η Εσθονία.

Η ΚΟΙΝΗ αυτή έκκληση έφτασε την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ΕΕ, έπαιρνε την κατάπτυστη απόφαση να στηρίξει τη φιλο-ναζιστική Εσθονία και, όπως αναφέρθηκε στο ψήφισμα, «καλεί την ΕΕ να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Εσθονία, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Ταλίν».

ΑΛΛΑ είναι κι άλλες αντικομμουνιστικές, αντιδημοκρατικές πράξεις. Στη Βουδαπέστη βεβηλώθηκε ο τάφος του Γιάνος Κάνταρ. Στην Πολωνία ετοιμάζεται νόμος, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει 700.000 πολίτες και να ποινικοποιήσει τις ιδέες του σοσιαλισμού. Προετοιμάζεται η «μερική» αποκατάσταση του Αντονέσκου.

ΟΛΑ όσα αναφέρθηκαν, υπογραμμίζει η κοινή έκκληση των 34 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Ολα αυτά δίνουν μια μόνο μερική εικόνα για τα αντικομμουνιστικά μέτρα, που συνεχώς προωθούνται.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, υπογραμμίζει η κοινή έκκληση, εκφράζουν την αγανάκτησή τους και καταγγέλλουν τα μέτρα αυτά και, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, δε στοχεύουν μόνο τους κομμουνιστές, τους ηρωικούς αγωνιστές κατά του φασισμού στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, τους αντιστασιακούς και τους μαχητές των διεθνών ταξιαρχιών στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ενωση είναι υπεύθυνη για την κατάσταση, που με μια σειρά μέτρα προετοίμασε το έδαφος και αρνήθηκε οποιαδήποτε ενέργεια για να το εμποδίσει. Αυτό που επιδιώκουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τ' άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι η τρομοκράτηση των αγώνων αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ αυτές, όπως αναφέρεται στην κοινή έκκληση, θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν, στην προσπάθειά τους να ξαναγράψουν την Ιστορία και να κλιμακωθεί ο αντικομμουνισμός. «...Πολύ περισσότερο, που η καθημερινή ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων και της νεολαίας αυξάνει την ελκτική δύναμη των ιδεών της Οχτωβριανής Επανάστασης και του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του».

ΚΑΜΙΑ πολιτική δύναμη, καμιά κυβέρνηση, κανένα ΝΑΤΟ και καμιά ΕΕ δεν είναι σε θέση να σταματήσει την επίδραση των ιδεών των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και τη νεολαία.

Η ΚΟΙΝΗ έκκληση επισημαίνει την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι κοινές πρωτοβουλίες των κομμουνιστών και η υποστήριξη της εργατικής τάξης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

ΚΑΙ κάποια ακόμη λόγια της έκκλησης με ιδιαίτερη σημασία για το σήμερα: «Είναι η στιγμή, γράφει η έκκληση, οι προοδευτικοί άνθρωποι να θυμηθούν τα ολέθρια αποτελέσματα του αντικομμουνισμού στην Ιστορία της Ευρώπης. Είναι η στιγμή αποφασιστικής καταδίκης κάθε αντικομμουνιστικού και αντιδημοκρατικού μέτρου».


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ