Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Απολογισμός συναίνεσης από την πλειοψηφία

Την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δύναμης αναδεικνύει η ΔΑΣ στην κεντρική της ανακοίνωση για το συνέδριο που ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη

Μέσα σε συνθήκες κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης και προώθησης των αντιδραστικών αλλαγών που χτυπάνε το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων, ξεκινάνε την ερχόμενη Πέμπτη 17 Μάη και ολοκληρώνονται το Σάββατο 19 Μάη οι εργασίες του 26ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Με την κεντρική της ανακοίνωση, ενόψει του συνεδρίου, η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο ΕΚΑ, προειδοποιώντας ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα δυναμώσει το επόμενο διάστημα, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην καλύτερη οργάνωση του αγώνα, να αντισταθούν και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, στηρίζοντας το ταξικό κίνημα, τις δυνάμεις της ΔΑΣ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

«Στα τρία χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο συνέδριο του ΕΚΑ, η ΔΑΣ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πάλεψαν με αποφασιστικότητα και με συνέπεια (...) παρά τις δυσκολίες που έβαζε και βάζει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ, η οποία συγκροτείται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΝ)», σημειώνει η Παράταξη στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Την τριετία που μας πέρασε η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΑ αποδείχτηκε το μακρύ χέρι της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Κινήθηκε στη λογική της κοινωνικής συναίνεσης, υποστήριξε ή αποδέχτηκε σιωπηρά σοβαρά αντιλαϊκά μέτρα, δεν πρόβαλε αντίσταση στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΑ, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, «να πάρουν αποφάσεις και να προετοιμαστούν καλά για τους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλει η ενίσχυση της ΔΑΣ και η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε συνδικαλιστής που προβληματίζεται για την αντεργατική επίθεση, μπορεί να κατανοήσει ότι το εργατικό κίνημα θα παλέψει από καλύτερες θέσεις όσο πιο ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις, γιατί έχουν στα χέρια τους αγωνιστικό πλαίσιο που απαντά στις ανάγκες των εργαζομένων, παλεύουν με εργαλείο την ταξική πάλη, πιστεύουν στη δύναμη της εργατικής τάξης και έχουν συνολικό μέτωπο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της στρατηγικής του κεφαλαίου».

Κλείνοντας την κεντρική της ανακοίνωση, η ΔΑΣ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί να στηρίξουν το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης που απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών οικογενειών. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες να συστρατευτούν μαζί μας στις γραμμές ανάπτυξης της ταξικής πάλης, αντιμετώπισης της εργοδοσίας, των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών. «Να ενώσουμε όλους τους εργαζόμενους για να απελευθερωθεί η εργατική τάξη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης» σημειώνει χαρακτηριστικά η ΔΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με στάση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους (2013-06-20 00:00:00.0)
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων (2011-05-17 00:00:00.0)
Απροκάλυπτες πλάτες στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς (2006-06-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο ενάντια στα αντεργατικά μέτρα (2005-06-14 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν (2001-06-02 00:00:00.0)
Νίκη της ταξικής συσπείρωσης (2001-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ