Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν

Την ώρα που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στρώνει το χαλί του «κοινωνικού διαλόγου» οι ταξικές δυνάμεις τραβούν το δρόμο του αγώνα, συντονίζουν τη δράση τους, ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις. Με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ στο ΕΚ Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα της πόλης, τις Επιτροπές Αγώνα, να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά. Να αναπτύξουν πολύμορφες δράσεις και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, καταδικάζοντας την απαράδεκτη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ και την κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική.

Μια πολιτική που όπως φάνηκε και από την προχτεσινή ομιλία του υπουργού Εργασίας Τ. Γιαννίτση παραμένει στοχοπροσηλωμένη στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην προώθηση κεφαλαιοποιητικού συστήματος και την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ταυτόχρονα η ΔΑΣ, καλεί τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ΕΚΑ - έστω και την ύστατη ώρα - στη συνεδρίαση της διοίκησης την Τετάρτη 6 Ιούνη, να εναρμονιστούν «με την εντολή των εργαζομένων της Αθήνας και να μη στηρίξουν με τη στάση τους την πολιτική της κυβέρνησης και του ΣΕΒ».

Στην ανακοίνωση η παράταξη καταγγέλλει τις συγκεκριμένες ηγεσίες για συντεταγμένη επιχείρηση, ώστε να βγει η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ από τη δύσκολη θέση, που τους είχαν φέρει οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ετσι στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, καταψήφισαν την πρότασή της για απόρριψη κάθε μορφής κοινωνικού διαλόγου και κλιμάκωση της δράσης με κήρυξη 24ωρης απεργίας στα μέσα του Ιούνη.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν στις 14 Ιούνη οι οικοδόμοι, πρωτοστατώντας και πάλι στον αγώνα κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους μικρομεσαίους εμπόρους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους, όλους αυτούς που συμπορεύτηκαν μαζί στις πρόσφατες κινητοποιήσεις να συνεχίσουν τους αγώνες.

  • Στα πλαίσια των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί την επόμενη Πέμπτη με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και την Τρίτη με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ