Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΠΑ
Ψηφοθηρικός καυγάς ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ

Ομόθυμα, όμως, απέρριψαν το αγωνιστικό πρόγραμμα που πρότεινε η ΕΣΚ

Σε αλληλοκατηγορίες μεταξύ τους για το ποιος... προκαλεί κρίση στους θεσμούς αναλώθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Διακλαδική Συνεργασία» (πρόσκειται στο ΣΥΝ) στο χτεσινό έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

Στο Συνέδριο, που συγκλήθηκε μετά την παραίτηση των έξι μελών της ΔΑΚΕ από το ΔΣ της ΟΣΠΑ, καμία από τις τρεις παρατάξεις δεν επιχειρηματολόγησε για το ποια έπρεπε να είναι η δράση της Ομοσπονδίας μπροστά στις πράγματι δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΟΑ, ενόψει της παράδοσης του εθνικού αερομεταφορέα και των θυγατρικών του στο μεγάλο κεφάλαιο. Με την «κοκορομαχία» τους, προσπάθησαν να αποκρύψουν ότι αυτό το Συνέδριο δεν αφορούσε τους εργαζόμενους, αλλά μόνο τις συγκεκριμένες ηγεσίες για τη νομή της εξουσίας.

Το ζήτημα αυτό το πρόβαλε ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ (ΕΣΑΚ) Στ. Μανούσος, ο οποίος επισήμανε ότι το Συνέδριο αυτό δεν αφορά τους εργαζόμενους, καθώς δε θα ασχοληθεί με τα οξυμένα τους προβλήματα, για να προσθέσει ότι τους εργαζόμενους δεν τους απασχολεί αν θα συμμετέχουν ή όχι οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στο ΔΣ, αφού είτε μέσα είτε έξω από αυτό, σε αγαστή συνεργασία με ΠΑΣΚΕ και «Διακλαδική», έχουν πλήρη ευθύνη για την κατάσταση στην ΟΑ. «Είναι αυτοί οι ίδιοι που διευκόλυναν την κυβέρνηση να περάσει όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια για τη δήθεν εξυγίανση της ΟΑ. Είναι αυτές οι παρατάξεις που με τη στάση τους διευκόλυναν την κυβέρνηση να παραδώσει το νέο αεροδρόμιο Σπάτων στους Γερμανούς και τελικά με τον άλφα ή βήτα τρόπο είναι οι τρεις κύριοι υπεύθυνοι για το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα», τόνισε ο Στ. Μανούσος. Παράλληλα, πρότεινε να πάρει το Συνέδριο αποφάσεις για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, για το Ασφαλιστικό, την Υγεία, την Πρόνοια, για τον «τρομονόμο», για τις εργασιακές σχέσεις και γενικά για όλο αυτό το αντεργατικό πλέγμα που «στήνει» η κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ό,τι δημόσιο υπάρχει στους ιδιώτες. Η ΕΣΚ πρότεινε συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, με αρχή 24ωρη απεργία στις 14 Ιούνη, λίγες μέρες πριν ανοιχτούν οι φάκελοι των υποψηφίων «μνηστήρων» της ΟΑ, για να σηματοδοτήσουν οι εργαζόμενοι την αντίδρασή τους και να στείλουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα αφήσουν να περάσει το ξεπούλημα της ΟΑ. Οτι θα αντιδράσουν δυναμικά και ενωμένοι από τα κάτω, με Επιτροπές Αγώνα, συσπειρώσεις - κάτι που θα επιδιώξει η ΕΣΚ.

Οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Στ. Μανούσου, περιορίστηκαν στον καυγά τους για το ποιος θα πάρει περισσότερες ψήφους στις εκλογές που θα οριστούν στο εκλογοαπολογιστικό νέο Συνέδριο της ΟΣΠΑ, στις 7 Ιούνη και καταψήφισαν την πρόταση της ΕΣΚ με το συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ