Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ποιον συμπαραστέκονται;

Το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στις αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Επικουρικό Ταμείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αντώνης Σκυλλάκος και Αγγελος Τζέκης με Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στο κείμενο της Ερώτησης με το νόμο 2639: «Ρύθμιση εργασιακών σχέσεων, σύσταση Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 205/Α,1998) το Επικουρικό Ταμείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΕΤΕΜ) συγχωνεύτηκε στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ.

«Τόσο πριν τη συγχώνευση, συνεχίζουν οι βουλευτές, αλλά και μετά από αυτήν έχουν υποβληθεί χιλιάδες αιτήσεις χορήγησης σύνταξης, οι οποίες - τρία χρόνια μετά τη συγχώνευση - εξακολουθούν ακόμη να εκκρεμούν. Το αποτέλεσμα είναι, πολλοί από αυτούς δεν προλαβαίνουν να πάρουν τη σύνταξη, αφού στο μεταξύ πεθαίνουν. Ωστόσο, και οι "τυχεροί" που παίρνουν σύνταξη μετά από πολλά χρόνια, όπως είναι φανερό έχουν μεγάλη οικονομική απώλεια».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα αυτό και οι δικαιούχοι να παίρνουν άμεσα την επικουρική τους σύνταξη, η οποία αποτελεί συμπλήρωμα της κύριας σύνταξης - πείνας που παίρνουν.

Τέλος, καλούν τον υπουργό, να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, όλα τα στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί στο συγκεκριμένο Ταμείο καθένα έτος και πόσες από αυτές εκκρεμούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ