Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία οδηγών φορτηγών

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέβηκαν από τις 7 το πρωί χτες οι εργαζόμενοι με την ειδικότητα του οδηγού Φορτηγών Αυτοκινήτων στην «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΑΕ», με απόφαση της Ενωσης Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εταιρία για «κατάφωρη, απροκάλυπτη και χυδαία παραβίαση των αναγκαστικού δικαίου διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας». Διαμαρτύρονται επίσης για τις συνθήκες εργασίας.

Στο χώρο της εταιρίας βρέθηκαν το πρωί η διοίκηση του Σωματείου, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, καθώς και πολλοί απεργοί για την περιφρούρηση της απεργίας. Η διεύθυνση της επιχείρησης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σπάσει την απεργία. Εφερε οδηγούς ακόμα και από τη Λάρισα. Η περιφρούρηση της απεργίας όμως σταμάτησε αρκετά φορτηγά και δεν επέτρεψε τη λειτουργία της επιχείρησης με απεργοσπάστες.

Το βασικό αίτημα των απεργών είναι η καταβολή στους οδηγούς της πρόσθετης αμοιβής που προβλέπει η συλλογική σύμβαση για οποιαδήποτε εργασία εκτός της οδήγησης. Στη διάρκεια της εργασίας τους οι οδηγοί υποχρεώνονται να εκτελούν καθήκοντα φορτοεκφορτωτών και να ασχολούνται με άλλες εργασίες που δεν έχουν σχέση με την οδήγηση οχημάτων και η εταιρία αρνείται να τους πληρώσει τη νόμιμη πρόσθετη αμοιβή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ