Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Να δοθεί και το όνομα του εργαστηρίου

«Η είδηση για την αποστολή δειγμάτων αίματος από το ανοσιολογικό εργαστήριο του Ευαγγελισμού σε εργαστήριο του "ιδιωτικού τομέα" μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της απόκρυψης του ονόματος του ιδιωτικού εργαστηρίου που ήταν αποδέκτης των δειγμάτων ενώ δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των γιατρών του νοσοκομείου».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΕΓΒΚΠ) με αφορμή την άσκηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινικής δίωξης (29/5/2001) για κακουργηματική απάτη κατ' εξακολούθηση εναντίον της Χρυσούλας Παχουλά - Παπαστεριάδη, διευθύντριας του Τμήματος Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου και της γιατρού Αικατερίνης Ταράση. Οι δυο γιατροί κατηγορούνται ότι κατάφεραν να πείσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου να χρησιμοποιούνται για τις εξετάσεις ηπατίτιδας και AIDS αντιδραστήρια ιδιωτικής εταιρίας, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου αλλά και τον κίνδυνο λανθασμένων αναλύσεων. Την καταγγελία είχαν κάνει αρκετούς μήνες πριν δυο γιατροί του «Ευαγγελισμού».

Η ΠΕΕΕΓΒΚΠ «διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την προστασία που παρέχεται, από όποιον παρέχεται, στο ιδιωτικό εργαστήριο -αποδέκτη των δειγμάτων και συνένοχο στην "κομπίνα" αφήνοντας έκθετα τα χιλιάδες εργαστήρια των βιοπαθολόγων που δεν ενέχονται σε αυτήν, αδικώντας τον κλάδο των εργαστηριακών γιατρών με τη διάχυτη καχυποψία που αφήνει έναντι δικαίων και αδίκων».

Επιστολή της Διευθύντριας

Σε επιστολή της προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Χρ. Παχούλα - Παστεριάδη υποστηρίζει ότι «μόνη η άσκηση τής ποινικής δίωξης δε σημαίνει καθόλου και ενοχή» και επισυνάπτει το σημείωμά της προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για το «ανυπόστατό της εναντίον της καταγγελίας» όπως αναφέρει στην επιστολή.

Επίσης, όπως σημειώνει η Χρ. Παχούλα - Παπαστεριάδη, έχει μηνύσει τους γιατρούς που την κατήγγειλαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ