Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγωνιστικό προσκλητήριο ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

Στο συλλαλητήριο αντίστασης, μεθαύριο, Πέμπτη 16 του Ιούνη στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομίας, καλούν η ΔΑΣ-ΕΚΑ και η ΤΑΔΗΣΥ

Και μεθαύριο, Πέμπτη 16 του Ιούνη, με τις σημαίες του αγώνα, όπως και την Πρωτομαγιά
Και μεθαύριο, Πέμπτη 16 του Ιούνη, με τις σημαίες του αγώνα, όπως και την Πρωτομαγιά
Αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους, για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, για να καταδικαστεί η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που, όπως έδειξε και ο δικομματικός καυγάς στη Βουλή, στηρίζεται αναφανδόν και από την κυβέρνηση της ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις. Με το συλλαλητήριο, μεθαύριο, Πέμπτη 16 του Ιούνη, στο υπουργείο Οικονομίας στις 6 μ.μ., που διοργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα βαδίζουν σταθερά στη γραμμή των αγώνων, απορρίπτουν τις θεωρίες της «ανταγωνιστικότητας», της «παραγωγικότητας», της «αξιολόγησης» και της «σύγκλισης». Δεν παγιδεύονται στο δικομματικό θέατρο που στήθηκε για τρεις μέρες στη Βουλή και απαντάνε με τη συντονισμένη μαζική πάλη τους, στους δρόμους και μέσα στους χώρους δουλιάς, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τις παρεμβάσεις τους.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλούν η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο ΕΚΑ (ΔΑΣ-ΕΚΑ) και η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) στο δημόσιο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της ΔΑΣ, μετά το τέλος, χτες, της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας να αξιοποιήσουν την τρίωρη στάση εργασίας (12-3 μ.μ.) της Πέμπτης και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο αντίστασης και διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, για να καταδικάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταυτόχρονα, να καταδικάσουν και τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που ενώ σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις αναδιαρθρώσεις, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες στα εργατικά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΚΑ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» αρνήθηκαν για μια φορά ακόμα - όπως άλλωστε και στη ΓΣΕΕ - την πρόταση της ΔΑΣ, για κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας και κλιμάκωση των αγώνων. Και εννοείται ότι απέρριψαν και το διεκδικητικό πλαίσιο στόχων και αιτημάτων που πρότεινε η ΔΑΣ, προτάσσοντας το μονόδρομο της κερδοφορίας του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση.

Η στάση τους αυτή, υπογραμμίζει η ΔΑΣ, «η απόφασή τους για στάση εργασίας, σε ένα τμήμα των εργαζομένων (σ.σ. ΔΕΚΟ), χωρίς προοπτική κλιμάκωσης και με πλαίσιο αιτημάτων που δεν αμφισβητεί την κερδοφορία των καπιταλιστών, την "ανταγωνιστικότητα" και την "ανάπτυξη", είναι πράξη συνειδητή.

Σκοπεύουν - συνεχίζει η παράταξη - διατηρώντας και μην κάνοντας πίσω από το κύριο, που είναι η υποστήριξη και η προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, να συσκοτίσουν την κατάσταση, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους. Να εκτονώσουν την πίεση μέσω "αγωνιστικών" ελιγμών. Ελιγμών αναγκαίων τόσο για την "αντιπολιτευτική" τακτική του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, όσο και τη διαφύλαξη του "κύρους" της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ».

Την ίδια υπονομευτική τακτική-καρμπόν ακολούθησαν οι ίδιες παρατάξεις και στην ΑΔΕΔΥ. Αντί για τη διαμόρφωση και προκήρυξη απεργιακού προγράμματος μετά τα μέσα Ιούνη και μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως πρότεινε η ΤΑΔΗΣΥ, χτες το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση») αποφάσισε δίωρη στάση εργασίας για μεθαύριο, Πέμπτη.

«Για μια ακόμα φορά -υπογραμμίζει η ΤΑΔΗΣΥ - επιβεβαιώνεται ότι οι παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΑΠ) του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν μπορούν και δε θέλουν ν' ανταποκριθούν στο καθήκον και στην ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων, ανάπτυξης των αγώνων, με στόχο την απόκρουση των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Οι ηγεσίες αυτών των παρατάξεων επειδή συμφωνούν στην ουσία των αντιλαϊκών κατευθύνσεων, συμφωνούν με τη στρατηγική του κεφαλαίου περί ανταγωνιστικότητας, παραμέρισαν την πρότασή μας». Γι' αυτό η ΤΑΔΗΣΥ καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη δική τους επίθεση, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από σήμερα οι εκλογές(2005-12-07 00:00:00.0)
Ανυπόταχτα στους νέους αγώνες(2004-05-13 00:00:00.0)
Καταδίκη του ιμπεριαλισμού - ενίσχυση του ταξικού πόλου(2003-04-02 00:00:00.0)
Αυξήσεις τώρα!(2002-06-30 00:00:00.0)
Συνέπεια στην αγωνιστική απραξία(2002-02-19 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν(2001-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ