Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Καλούν σε πανελλαδικό συντονισμό

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την πανελλαδική κινητοποίηση της 7ης Ιούλη

Κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις, απευθύνει το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων και Επισιτισμού Αττικής. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί τα σωματεία των εργαζομένων στους δυο κλάδους σε όλη τη χώρα να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση κινητοποιήσεων, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που απαντά στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους και με αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης, ώστε η Πέμπτη 7 Ιούλη να αποτελέσει ημέρα ενιαίας πανελλαδικής δράσης των εργαζομένων.

Το Συντονιστικό της Αττικής ήδη έχει καθορίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλιάς. Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη της Επιτροπής Γυναικών του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στα γραφεία του σωματείου. Την Πέμπτη, πραγματοποιείται σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Λα Μιράζ», ενώ ήδη έγινε σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Αθενς Πλάζα». Ταυτόχρονα τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις. Ετσι, αύριο Τετάρτη, γενική συνέλευση πραγματοποιεί το σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν». Αντίστοιχα, εξορμήσεις προγραμματίζονται και στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Στην Κέρκυρα

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα με στάσεις εργασίας και απεργία ανά δήμο και περιοχή, μετά από ομόφωνη απόφαση του σωματείου τους, διεκδικώντας αιτήματα με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Σήμερα, Τρίτη, 14 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί στα ξενοδοχεία του Δήμου Παρελίων και τις ίδιες ώρες στα ξενοδοχεία των Δήμων Εσπερίων και Φιλαλείων στις 18 Ιούνη.

Τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων παίρνουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία των Δήμων Αχιλλείων και Μελιταίων, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ