Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμΕΑ
Οργάνωση και συντονισμός της δράσης

Συλλαλητήριο γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ, των αναπήρων και των εργαζομένων στα Ιδρύματα Πρόνοιας και στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής στις 22 του Ιούνη

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) σε συγκέντρωση που οργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων ΑμΕΑ, με τη συμμετοχή της Κίνησης Γονέων και Κηδεμόνων για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Παιδιού και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ για την Αναπηρία. Η Επιτροπή Αγώνα θα έχει, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, την ευθύνη της οργάνωσης των αγώνων και του συντονισμού με τις άλλες αγωνιστικές δυνάμεις.

Η σύσκεψη έγινε στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή και μια απ' τις πρώτες αποφάσεις που πήρε η Επιτροπή Αγώνα είναι η διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ, των αναπήρων και των εργαζομένων στα Ιδρύματα Πρόνοιας και στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Το συλλαλητήριο θα γίνει την Τετάρτη 22 του Ιούνη 2005, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ολόπλευρη χειροτέρευση της θέσης των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους απ' την πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, οι οποίες στο όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ανάπτυξης προς όφελος των υπερκερδών των ολίγων ιδιωτικοποιούν την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία και την Ειδική Αγωγή, καρατομούν το κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα και κατακρεουργούν τα εργασιακά δικαιώματα. Η πολιτική αυτή, τονίστηκε, σπρώχνει στην εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών και έχει πολλαπλάσιες αρνητικές επιπτώσεις στις οικογένειες των ΑμΕΑ, των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων.

Σ' αυτήν την επίθεση οι κυβερνήσεις είχαν, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, την ομόθυμη στήριξη - με το ...αζημίωτο βέβαια - των ηγεσιών των οργανώσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας των ΑμΕΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, που θέλουν να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των αναπήρων και των γονέων.

«Αυτή η κατάσταση δεν είναι δεδομένη», υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων, και τόνισαν: «Η μιζέρια και η εξαθλίωση δεν μπορεί να είναι το μέλλον των παιδιών με αναπηρίες. Ο συντονισμένος αγώνας των γονιών και των κηδεμόνων απ' όλες τις κατηγορίες των αναπήρων και απ' όλα τα σχολεία - αλλά και αυτών που δεν πάνε στα σχολεία - μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μπορεί να δημιουργήσει την προϋπόθεση για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, που θ' ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή μιας πολιτικής που στο επίκεντρό της θα έχει τον άνθρωπο».

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν τη συγκρότηση πυρήνων της Επιτροπής Αγώνα σε όλα τα Κέντρα για τους Αναπήρους και τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Επίσης, δήλωσαν την απόφασή τους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για το ζωντάνεμα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων προς όφελος των αγωνιστικών δυνάμεων, την εξυγίανση και τον εκδημοκρατισμό του αναπηρικού κινήματος.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα απευθύνει κάλεσμα στους γονείς από όλες τις λαϊκές οικογένειες, που πλήττονται απ' την πολιτική της κυβέρνησης, να συσπειρωθούν, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, γύρω απ' αυτήν πάνω σε ένα συνεκτικό πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ