Κυριακή 20 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ε! Εσείς που είστε πουλιά του ουρανού κοιτάχτε τώρα τι γίνεται εδώ κάτω κάποιος φοράει τη μάσκα του Θεού και μας τρομάζει με γκριμάτσες του θανάτου/ Ε! Εσείς που είστε πουλιά του ουρανού και με τα πνεύματα κάνετε παρέα βάλτε τα χέρια στα μαλλιά ενός παιδιού πριν τα ζυγώσει η ανάσα μίας σφαίρας/ Εχει παράσιτα η οθόνη του ουρανού και έτσι μας κάνει στα βράχια των ωκεανών να βρίσκουμε λιμάνι...» («Η οθόνη του ουρανού»).

Το παραπάνω τραγούδι, σε στίχους του Μάνου Ξυδούς, περιλαμβάνεται στο νέο δίσκο του τραγουδοποιού με τίτλο «Βράδιασε, τα ξαναλέμε» (κυκλοφορεί από τη νέα δισκογραφική εταιρεία «Impact Music»). Μια δουλειά που απηχεί την αγάπη του για την ποίηση, καθώς περιέχει μελοποιήσεις ποιημάτων των Χαράλαμπου Χατζηνάκη, Κικής Δημουλά («Για σένα στις επιθυμίες μου»), Γαλάτειας Καζαντζάκη («Αμαρτωλόν»), αλλά και ποιητικά στιχάκια του Μάνου Ξυδού. Το άλμπουμ αποπνέει την ατμοσφαιρική γοητεία της μουσικής και της ερμηνείας του τραγουδοποιού. Εξαιρετική στιγμή η ερμηνεία του Πάνου Κατσιμίχα στο «Μια ζωή στο ρίσκο». Με τις ερμηνείες τους επίσης συμμετέχουν ο Κώστας Παρίσης, η Μαριάννα Γερασιμίδου και οι «Βωξ».

  • Τα «Υπόγεια Ρεύματα», ένα σχήμα που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής, μετά από δισκογραφική απουσία έξι χρόνων, επιστρέφουν με καινούργιο υλικό. Ο δίσκος τους, με τίτλο «Νέα Μέρα» (κυκλοφορεί από την «Impact Music»), συγκεντρώνει πολλά φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία, καθώς οι δυνατές κιθαριστικές στιγμές πλαισιώνονται και από τραγούδια με πιο ακουστικό ήχο και πιο ανάλαφρη διάθεση. Ο ήχος του - ένα μείγμα ροκ διαθέσεων, αλλά και λυρικών και εσωστρεφών εκλάμψεων. Ανάμεσα στα τραγούδια περιλαμβάνεται και η διασκευή του τραγουδιού «Παράξενη Κοπέλα» του Μανώλη Χιώτη. Μάλλον, πρόκειται για τον πιο πολυσυλλεκτικό δίσκο της μέχρι τώρα πορείας του σχήματος, που απαρτίζεται από τα ιδρυτικά μέλη Γρηγόρη Κλιούμη και Κώστα Παρίση και τα δύο νεότερα Απόστολο Καλτσά και Τάσο Πέππα.
  • Στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης έντεχνης μουσικής, με σαφείς επιρροές από τη ροκ - έθνικ σκηνή και το χιπ χοπ, ανήκει το cd - σινγκλ της Γεωργίας Βεληβασάκη, με τίτλο «Βραδινό Δελτίο (... λένε πως απόψε βρέχει)». Ερμηνεύει τραγούδια των Γιώργου Καζαντζή, Κώστα Αθυρίδη και Αρη «Ζάρι» Ζαρακά (μέλος του συγκροτήματος «Ρόδες»). Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική «Polytropon».

Ρ.Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Του χρόνου η ζωή» νέος δίσκος από τον Χρήστο Γκόντζο (2022-05-27 00:00:00.0)
«Διαδρομές» στη δισκογραφία (2011-01-23 00:00:00.0)
Συναντήσεις δισκογραφίας (2007-01-14 00:00:00.0)
Λαϊκή Τετάρτη στο «Συρμό» (2003-12-03 00:00:00.0)
Με ροκ και λαϊκά (2003-10-10 00:00:00.0)
Του δίσκου τα γυρίσματα... (2002-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ