Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οχι» στην αστυνομοκρατία στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και μαζικών φορέων στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Την προωθούμενη αστυνομοκρατία και την προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας κατήγγειλαν χτες το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», της Γ' ΕΛΜΕ και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, οι οποίοι κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να καταδικάσουν τέτοια κρούσματα και ανέδειξαν την ανάγκη «να ενταθεί η πάλη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών που παραβιάζονται συστηματικά».

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη πέντε ασφαλίτες τριγυρνούσαν στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, κάνοντας έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων σε μαθητές (κυρίως μετανάστες), με αφορμή μια κλοπή που σημειώθηκε. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και χτες το πρωί, που τρεις ασφαλίτες αλώνιζαν στο χώρο της Γκράβας και δε δίστασαν να μπουν και μέσα σε προαύλιο σχολείου.

«Η παρουσία αστυνομικών με πολιτικά ρούχα δε λύνει κανένα πρόβλημα (...) Αντίθετα, δημιουργεί τρομοκρατία. Ιδιαίτερα όταν επιτίθεται σε μετανάστες συμβάλλει στο να δημιουργείται το αίσθημα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, προωθεί φαινόμενα ανισότητας ανάμεσα σε Ελληνες και μετανάστες. Εξάλλου, η τακτική τους είναι γνωστή από τις μαθητικές κινητοποιήσεις που μας συμπεριφέρονταν σαν εγκληματίες», επισημαίνει η ΤΟ Γκράβας της ΚΝΕ.

Ενώ η «Δημοκρατική Συσπείρωση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «οι πρακτικές αυτές δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αυταρχικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο σύνολο της πολιτικής ζωής της χώρας και γίνονται πάντοτε με την κάλυψη της πολιτικής εξουσίας. Η κυβέρνηση θέλοντας να περιορίσει το διαρκώς ογκούμενο λαϊκό κίνημα, χρησιμοποιεί ή και καλύπτει αντιδημοκρατικές πρακτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ