Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Διείσδυση στην ευρύτερη περιοχή

Δυναμώνει η επιχειρηματική διείσδυση του «ντόπιου» τραπεζικού κεφαλαίου στις ευρύτερες αγορές των Βαλκανίων και άλλων περιοχών σε μια εξέλιξη που πατάει πάνω στην υπερσυσσώρευση κερδών που συντελέστηκε μέσα στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την εξαγορά του 78% της Ουκρανικής International Commerce Bank, η οποία διαθέτει δίκτυο 134 καταστημάτων. Η Πειραιώς έχει επιχειρηματική παρουσία σε 8 χώρες του εξωτερικού, κυρίως στα βαλκανικά κράτη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, οι 5 μεγάλες «ελληνικές» τράπεζες έχουν «επενδύσει» στα Βαλκάνια πάνω από 2 δισ. ευρώ και έχουν δίκτυο με περίπου 1.000 καταστήματα. Το κέρδος που αποσπούν στα Βαλκάνια διαμορφώνεται σήμερα λίγο πάνω από το 10% του συνολικού κέρδους των ντόπιων τραπεζικών ομίλων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το ποσοστό αυτό στο τέλος του 2007 θα φτάσει σε 20%, εξέλιξη, που, εκτός από το δυνάμωμα της καταλήστευσης των πελατών τους, έχει να κάνει και με τους σχεδιασμούς τους για περαιτέρω επιχειρηματική διείσδυση στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ