Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, για το νέο ψήφισμα υπέρ της φιλοφασιστικής εσθονικής κυβέρνησης

Τις προκλητικές ενέργειες της εσθονικής κυβέρνησης που στόχο έχουν την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και την αναβίωση του φασισμού σε μία σειρά χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, κατήγγειλε με παρέμβασή του στην ολομέλεια χου Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας.

Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα:

«Η διένεξη μεταξύ Εσθονίας και Ρωσίας δεν είναι ένα μπρούτζινο άγαλμα, όπως απαξιωτικά ανέφερε η Επίτροπος Ferrero-Waldner, αλλά έχει να κάνει με την προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης της Εσθονίας, με την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, που προσβάλλει τη μνήμη εκατομμυρίων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για τη συντριβή του φασισμού.

Η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο στην προηγούμενη Ολομέλεια στις Βρυξέλλες και η έγκριση του ψηφίσματος στο οποίο εκφράστηκε η αλληλεγγύη στην Εσθονική Κυβέρνηση, αποτελεί μια συνειδητή πολιτική στήριξης της πλαστογράφησης της Ιστορίας και της αναβίωσης του φασισμού στις Βαλτικές και άλλες χώρες.

Εχουμε επανειλημμένα καταγγείλει με στοιχεία, τα οποία είναι γνωστά σε όλους, πως στην Εσθονία, στη Λετονία και στη Λιθουανία μετά το 1991 μεθοδεύτηκε η αποκατάσταση των συνεργατών των SS και του Γερμανικού φασισμού. Παράλληλα άρχισε η κατεδάφιση μνημείων του Κόκκινου Στρατού.

Τον Ιούλη του 2004 γκρεμίστηκε μνημείο του Εσθονού αντιφασίστα Lebit Parn και στήθηκε μνημείο του αξιωματικού των WAFEN - SS Alfons Rebane.

Στη Λετονία το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Σάλασπιλς όπου δολοφονήθηκαν 100 χιλιάδες άνθρωποι και 4.000 παιδιά, ονομάστηκε από την κυβέρνηση "αναμορφωτικό - εργασιακό στρατόπεδο"!

Στη Ρουμανία ο συνεργάτης της Ναζιστικής Γερμανίας, πρωθυπουργός Ιον Αντονέσκου, αθωώθηκε από την κατηγορία, του εγκληματία πολέμου.

Δολοφόνοι και βασανιστές των WAFEN - SS συνταξιοδοτούνται και θεωρούνται μαχητές της ελευθερίας στις Βαλτικές χώρες.

Σε όλες αυτές τις καταγγελίες με ερωτήσεις των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, το Συμβούλιο σιωπά.

Το δε Ευρωκοινοβούλιο με κοινή απόφαση των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡΕ), τη Σοσιαλιστική Ομάδα στο ΕΚ (PSE), την Ομάδα για τη συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στην Ευρώπη, την Ομάδα των Πρασίνων / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, την Ομάδα για την Ευρώπη των Εθνών (UEN), την Ομάδα Ανεξαρτησία και Δημοκρατία (iD) και την Ομάδα Ταυτότητα, Παράδοση, Κυριαρχία (ITS), επικροτεί αυτή την πολιτική.

Δε μας εκπλήσσει. Ο φασισμός είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, γι' αυτό και τον υπερασπίζεται.

Δε συμφωνούμε με τον Πούτιν. Αναρωτιόμαστε, όμως, όταν σκυλεύετε πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς, γιατί είστε τόσο προκλητικοί και ζητάτε σεβασμό των διεθνών συνθηκών;

Πλαστογραφείτε την Ιστορία. Ομως τα γεγονότα δεν αλλάζουν.

Ο Κόκκινος Στρατός, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, τη Σοβιετική Ενωση, ήταν εκείνοι που στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη συνέτριψαν το φασισμό και έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγ.

Ηταν και παραμένει ο μόνιμος εφιάλτης σας γιατί πάντα θα σημαδεύει την ήττα αυτών που ονειρεύτηκαν την παγκόσμια κυριαρχία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ