Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Απολύθηκαν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που στάλθηκε στα μουσικά σχολεία της Πάτρας, ανακοινώθηκε η απόλυση των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιώργος Χουρμουζιάδης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν μόνιμη επιλογή την εργασιακή ομηρία των εργαζομένων, ωρομισθίων, συμβασιούχων, αναπληρωτών και χτύπημα της μόνιμης σταθερής εργασίας με δικαιώματα», σχολιάζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ σε σχέση με την απόλυση των ωρομίσθιων στην Πάτρα και προσθέτουν: «Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι η διατήρηση και επέκταση του απαράδεκτου θεσμού της ωρομισθίας και γενικότερα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτή η πολιτική κρατάει σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ειδικά στα μουσικά σχολεία».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από την υπουργό Παιδείας να διατηρήσουν τη θέση τους με μόνιμη και σταθερή εργασία οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί και να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας. Επίσης ζητούν να καταργηθεί ο θεσμός της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης και να γίνουν μαζικοί διορισμοί, μέσω νέας επετηρίδας, με μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ