Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στημένα παιχνίδια στις πλάτες του φοιτητικού κινήματος

Καταγγελία της ΠΚΣ για την προσπάθεια ματαίωσης του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΦΕΕ

Τη σχεδιασμένη προσπάθεια της ΔΑΠ, την οποία στηρίζουν οι παρατάξεις ΕΑΑΚ και ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΝ), να μπλοκαριστεί η διεξαγωγή Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΦΕΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ. Οι παρατάξεις αυτές, στο απερχόμενο ΚΣ της ΕΦΕΕ, αρνούνται να υπογράψουν τη συγκρότηση Τεχνικής Γραμματείας, αν εκ των προτέρων δεν καθοριστούν οι σύλλογοι που νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στο συνέδριο. Η μεν ΔΑΠ ζητάει να αναγνωριστεί εκ των προτέρων το 100% των συλλόγων, ακόμα και εκεί που υπάρχουν καταγγελίες για νοθεία και οι ΕΑΑΚ - ΔΙΚΤΥΟ να προαποφασιστεί η απόρριψη συλλόγων.

Εκβιαστικούς και απαράδεκτους χαρακτηρίζει η ΠΚΣ τους όρους που βάζουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι «ΜΟΝΟ η Τεχνική Γραμματεία, η οποία αποφασίζει με πλειοψηφία 4/5, είναι αρμόδια για να λύσει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που προκύπτουν και όχι οι συμφωνίες των φοιτητοπατέρων».

Η ΠΚΣ επισημαίνει ότι το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο στόχο τη μη διεξαγωγή και φέτος του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και τονίζει ότι «η ΔΑΠ δε θέλει να πραγματοποιηθεί Πανσπουδαστικό Συνέδριο γιατί ξέρει ότι η οργάνωση του φοιτητικού κινήματος σε στέρεες βάσεις, μέσω της συγκρότησης της Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Ελλάδος, είναι παράγοντας ενίσχυσης των συλλογικών μαζικών αγώνων ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθούνται από την ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στοχεύουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας».

Η ΠΚΣ έχει ξεκινήσει πλατιά ενημέρωση των φοιτητών και θα συνεχίσει με όλους τους τρόπους για τη διασφάλιση της συγκεκριμένης διαδικασίας και καλεί «όλους τους φοιτητές να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, να βάλουν στην άκρη τις λογικές της διάλυσης και της ενσωμάτωσης. Να παλέψουν για φοιτητικό κίνημα δυνατό και συγκροτημένο. Ενα φοιτητικό κίνημα όπου ο αγώνας του θα έχει διάρκεια, δε θα αρκείται σε ξεσπάσματα, θα συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική και θα προβάλει τις σύγχρονες ανάγκες για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στην υπηρεσία του λαού, των φοιτητών και όχι του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ