Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κράτησε «πισινή» το ΚΑΣ

«Φύλαξαν τα ρούχα τους» τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στη συζήτηση για τη μεταφορά των εκθεμάτων από το παλιό στο νέο μουσείο Ακρόπολης, ελάχιστες ώρες μετά την αναγγελία του εγχειρήματος από τον υπουργό Πολιτισμού.

Οπως σημειώνει δημοσίευμα του «Εθνους», τα μέλη του συμβουλίου είπαν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν παλιοί γερανοί, επειδή θα είναι φθαρμένοι και ότι για να συναρμολογηθούν οι νέοι χρειάζεται ένα οχτάμηνο. Κι όμως, ο υπουργός εξήγγειλε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα αρχίσει το εγχείρημα!

Αν και επιχειρήθηκε να «διασκεδαστούν» αυτοί οι φόβοι, το ΚΑΣ ενέκρινε - καλού κακού - και εναλλακτική μεταφορά με βαγονέτα. Να σημειωθεί πως στην παρουσίαση ο υπουργός είπε ότι μεταξύ των μεθόδων που συζητήθηκαν ήταν και μεταφορά με σιδηροτροχιά, που αποκλείστηκε «λόγω των απαιτούμενων εκτεταμένων επεμβάσεων στον αρχαιολογικό χώρο και της όχλησης στην κίνηση της οδού Δ. Αεροπαγίτου», αλλά και καθυστέρησης στις αναστηλώσεις των μνημείων. Μήπως, όμως, αυτή θα ήταν η ασφαλέστερη μέθοδος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ