Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Η κυβέρνηση συντηρεί την παρανομία

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις κεραίες και τις συχνότητες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων. Κάτι που παραδέχονται - έμμεσα - ακόμα και κυβερνητικά στελέχη. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί συνεχίζουν να λειτουργούν ουσιαστικά δίχως άδεια, με αποτέλεσμα ούτε οι κεραίες αναμετάδοσης που έχουν στήσει να είναι νόμιμες.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του προς τα τμήματα Μεταφορών και Επικοινωνιών των νομαρχιών και το υπουργείο Τύπου, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αλ. Βούλγαρης, σημειώνει ότι για την έκδοση άδειας κατασκευής κεραιοσυστημάτων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών απαιτούνται, μεταξύ άλλων, η εκχώρηση και έγκριση ραδιοσυχνοτήτων εκπομπής και λήψης.

Προσθέτει ότι καθώς για τους σταθμούς αυτούς δεν έχουν ολοκληρωθεί από το υπουργείο Τύπου οι αναγκαίες πράξεις χορήγησης οριστικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς και εκχώρησης ραδιοσυχνοτήτων, δεν είναι δυνατή βάσει του σχετικού νόμου, η αδειοδότηση της κατασκευής των κεραιών τους.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του 1999 ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, δεν υιοθέτησε γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λεκανοπεδίου, που πληρούν τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθούν. Ο υπουργός - προκειμένου να αποφύγει η κυβέρνηση το εκλογικό κόστος - αποφάσισε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όλοι οι ραδιοσταθμοί που λειτουργούσαν πέρσι το Νοέμβρη, μέχρι νεωτέρας.

Τώρα, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών αναφέρει σχετικά με τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ότι καθίσταται επί του παρόντος ανέφικτη η αδειοδότηση της κατασκευής των κεραιοσυστημάτων τους και πως οι υφιστάμενες κεραίες των σταθμών αυτών δε νομιμοποιούνται λόγω της έλλειψης νόμιμης και οριστικής εκχώρησης και έγκρισης ραδιοσυχνοτήτων.

Ετσι, εξαιτίας των κυβερνητικών παλινωδιών σταθμοί λειτουργούν παράνομα και «παράνομα». Παράνομα επειδή δεν πληρούν προϋποθέσεις που έθεσε το ΕΣΡ, όμως λειτουργούν με βάση την κυβερνητική ανοχή και το φόβο της για αντιπολιτευτικά σχόλια. «Παράνομα» γιατί πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, όμως λόγω του νομικού κενού που η κυβέρνηση επίτηδες αφήνει για να καλύψει τους παρανόμους, δεν έχουν λάβει ακόμα την αναγκαία οριστική άδεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ