Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ικανοποιημένοι κυβέρνηση, ΔΟΕ και πολυεθνικές

Μπορεί πολύ λίγα πράγματα να έγιναν από όσα, επισήμως, είχαν ζητήσει τα στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τον περασμένο Μάη, στην τελευταία τους επίσκεψη στην Αθήνα, ωστόσο, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Και πώς να μη δηλώνουν ευχαριστημένοι, αφού όσα είχαν ζητήσει ανεπισήμως βρίσκουν το δρόμο τους...

Χτες, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζ. Ρογκ είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη της «Αθήνα 2004», τους υπουργούς Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ Θ. Πάγκαλο και Κ. Λαλιώτη, αλλά και το δήμαρχο της Αθήνας και δήλωσε «απόλυτα ευχαριστημένος» από όσα είδε και άκουσε. Και γιατί να μην είναι;

Οταν είναι πλέον δεδομένο ότι τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση των Αγώνων θα αναλάβει ο εκλεκτός της ΔΟΕ και των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, Μ. Ρομέρο, οι «Αθάνατοι», δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι η επιλογή της αναδόχου κοινοπραξίας θα γίνει μετά τους αγώνες του Σίδνεϊ και όχι πριν από αυτούς, όπως δηλαδή είχαν ζητήσει το Μάη.

Οταν τα πρόσωπα που ήθελαν να αναλάβουν στρατηγικό ρόλο (γνωστά άλλωστε από την εποχή της διεκδίκησης των Αγώνων) στην υπόθεση «Ολυμπιάδα» έχουν αναλάβει, δεν υπάρχει λόγος να «μεμψιμοιρούν» για την έλλειψη οριστικής χωροθέτησης μερικών αθλημάτων ή την λήψη απόφασης για το Χωριό Τύπου. Οταν τα συμφέροντα των πολυεθνικών - χορηγών της ΔΟΕ ικανοποιούνται, ικανοποιείται και η ίδια.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΔΟΕ μετά τη συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των πέντε Ολυμπιακών έργων, αλλά και των έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Τα αποτελέσματα που καταγράψαμε είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η μεγαλύτερη ωστόσο ικανοποίησή μας είναι ότι θα αφήσουμε στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μια πολύ σημαντική κληρονομιά στον τομέα των υποδομών και των συγκοινωνιών», δήλωσε περιχαρής ο Ζ. Ρογκ.

Και η δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, αμέσως μετά: «Αποδείξαμε έτσι στην πράξη ότι όλες οι δράσεις και τα έργα τα οποία προαναγγείλαμε έχουν αντίκρισμα στην αλήθεια», «συμπλήρωσε» τη «χαρούμενη» ατμόσφαιρα.

Οσον αφορά το Δ. Αβραμόπουλο, μίλησε για «συμβολικές στιγμές», «δυναμικές προοπτικές» και άλλα παρόμοια και ο Ζ. Ρογκ του... απέδωσε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χτες, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής παρουσίασαν στη Συντονιστική τις εξελίξεις στους τομείς των Μεταφορών (υπήρξε συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτό να δοθούν έγκαιρα τα έργα), της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, της Τεχνολογίας, του Ολυμπιακού Χωριού και του Χωριού Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ