Κυριακή 10 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ντίνος Καπέλας
Ντίνος Καπέλας
Φωτ.

Στις 11 Ιούνη κλείνουν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Ενας άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του, με ανιδιοτέλεια, πίστη και σταθερότητα, το ΚΚΕ και τα υψηλά ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

Η σύζυγος Πελαγία

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Κι όμως, κλείσανε 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφός μου και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΗΛΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Μαίρη Χωριανοπούλου

* * *

Φωτ.

Εκλεισαν 10 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ. Ως γιατρός πρόσφερε τις υπηρεσίες της στους πατριώτες που αγωνίζονταν από τις γραμμές του 1ου Τάγματος του 2ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ της Αθήνας. Τις υπηρεσίες της αυτές εξακολούθησε να προσφέρει και στα δύσκολα χρόνια του κατατρεγμού των αγωνιστών του ανεπανάληπτου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης, όπως και εκείνη ανελλιπώς ενίσχυε και υπεράσπιζε όσο βρισκόταν στη ζωή.

Δάρδανος Σαράντος
Δάρδανος Σαράντος
Οικογένεια Κυριακίδου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ, Μαθηματικού, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος και ο γιος του

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τον άδικο «χαμό» της αγαπημένης κόρης μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ (Πέπης) ΛΑΤΣΗ, που μας γέμισε πόνο και οδύνη. Το κενό που άφησε στην επιστήμη της, στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στα δυο ανήλικα παιδιά της είναι τεράστιο, αφού και πριν από 2 χρόνια «έχασαν» και τον πατέρα τους.

Η Πέπη ήταν αριστούχος γιατρός πνευμονολόγος και Λέκτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ερευνητικό-επιστημονικό έργο της είναι δημοσιευμένο σε ιατρικά έντυπα σ' όλον τον κόσμο. Η Πέπη, κόρη κομμουνιστών, με δράση στην ΚΝΕ στα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια της, ήταν πάντα πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ. Ηταν, ακόμη, εγγονή του Νίκου Λάτση (Καλόγερου) και του Μήτσου Κοττή, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους το 1949 στον αγώνα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης, 100 ευρώ στην Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Αθηνά Κυριακίδου
Αθηνά Κυριακίδου
Οι γονείς της Γιάννης-Αθηνά Λάτση

  • Επίσης, στη μνήμη της Πέπης Λάτση οι φίλοι της ειρήνης προσφέρουν 100 ευρώ στην Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης.

* * *

Φωτ.

Τον Ιούλη συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος αδελφός μας ΘΑΝΑΣΗΣ Γιάννη ΚΟΚΚΙΝΟΣ. Γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Σταυρός Γρεβενών από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Λιψία της Γερμανίας, όπου σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρολόγος και δημιούργησε οικογένεια.

Με θάρρος έδωσε τη μάχη με την ανίατη αρρώστια, η οποία τελικά τον νίκησε στις 7 Ιούλη 1992. Η μορφή του θα μείνει ζωντανή για πάντα στη μνήμη μας.

Το 1948 σκοτώθηκαν σε μάχες του ΔΣΕ ο πατέρας μας ΓΙΑΝΝΗΣ και η 20χρονη αδελφή μας ΜΑΡΙΑ.

Στη μνήμη τους καθώς επίσης στη μνήμη της μητέρας μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, η οποία πέθανε το 1986, προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» 80 ευρώ και στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ 20 ευρώ.

Παναγιώτα, Δέσποινα, Παρασκευή και Ευτυχία και οι οικογένειές μας.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του ΘΥΜΙΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΑΛΑΜΠΟΥΚΑ, η σύζυγός του Βούλα και τα παιδιά του Γεωργία και Τάσος προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

  • Επίσης, στη μνήμη του Θεόδωρου Ταλαμπούκα οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, του οποίου είχε την τιμή να είναι μέλος.

** *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τον αναπάντεχο «χαμό» του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΟΡΜΑΝΙΔΗ (Νταγιάν).

Ηλίας Χωριανόπουλος
Ηλίας Χωριανόπουλος
Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» Θεσσαλονίκης, η σύζυγός του Δωροθέα και η κόρη του Σταυρούλα 60 ευρώ και η Δέσποινα Σκεντερίδου 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του θείου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΙΩΤΗ από τον Πήδασο Πυλίας, ο οποίος εκτελέστηκε στην Καισαριανή, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πύλου.

Πέτρος Ματσούκας

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μας ΗΛΙΑ ΜΑΣΟΥΡΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 120 ευρώ.

Η Αχτίδα Υγείας της ΚΟ Θεσσαλονίκης

* * *

Φωτ.2

Ο ΚΟΣΜΑΣ Δημητρίου ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ καταγόταν από τον Πόντο. Ορφανός ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς. Μέλος του ΚΚΕ από το 1928, το 1936 πιάστηκε, εκτοπίστηκε στη Φολέγανδρο, μετά τη δικτατορία του Μεταξά μεταφέρθηκε στην Ακροναυπλία και από εκεί στο Χαϊδάρι.

Εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944.

Η σύζυγός του ΠΑΡΘΕΝΑ ΣΕΡΔΕΡΙΔΟΥ, από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ, παρέμεινε σταθερή στην κομμουνιστική ιδεολογία και δίπλα στο ΚΚΕ ως τα βαθιά γεράματά της.

Πέθανε το 2002.

Στη μνήμη τους η κόρη τους Πελαγία και ο γαμπρός τους Χρήστος Χρηστίδης προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γερακαριού, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Από τον Ιούνη 1992, που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας η αγαπημένη και αξέχαστη σύζυγος και μάνα μας ΝΟΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ, πέρασαν πολλά χρόνια. Μα πάντα είναι ανάμεσά μας και κυριαρχεί στο νου και την καρδιά μας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος - Γιάννης Παναγιωτίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ Πολυχρόνη ΑΒΡΑΜΙΔΗ από το Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς, μέλους του ΚΚΕ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.

Παρθένα Παναγιωτίδου
Παρθένα Παναγιωτίδου
Η σύζυγός του Βέρα Αβραμίδου

* * *

Στη μνήμη του υπέροχου ανθρώπου, κομμουνιστή και φίλου, τον οποίον είχα την τύχη να γνωρίσω, ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, προσφέρω στο Κόμμα του 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Υπαίθρου Αχαΐας.

Γιάννης Μπαγουρδής

* * *

Φωτ.

Στις 2 Ιούνη έκλεισαν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΕΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Η συντρόφισσά του Κατίνα Καπέλα

* * *

Φωτ.

Στις 8 Ιούνη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του παππού μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΙΟΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

Τα εγγόνια του Ανδρέας, Βασίλης, Κωνσταντίνος

* * *

Φωτ.2

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του λατρευτού συζύγου μου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΔΑΡΔΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ, στη μνήμη του και στη μνήμη του γιου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω 40 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ευστρατία Σαράντου.

* * *

Φωτ.

H Ευστρατία Σαράντου προσφέρει επίσης 20 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, στη μνήμη του γαμπρού της ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, οπαδού του Κόμματος.

* * *

Φωτ.

Στις 19 του Μάη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του Μακρονησιώτη ΝΙΚΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΗ. Τα παιδιά του, Μπάμπης και Γιάννης, για να υποστηρίξουν την Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) και το Μουσείο της, προσφέρουν 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τις 13 Ιούνη 2005 που «χάσαμε» από κοντά μας τον αγαπημένο μας ΘΥΜΙΟ ΒΑΛΚΑΝΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ.

Κοσμάς Σερδερίδης
Κοσμάς Σερδερίδης
Μας λείπει πολύ... Θα τον θυμούμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης, 200 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 10 Ιούνη 2006, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Κατίνα

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στις 7 Ιούνη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΤΣΟΥ ΛΕΝΗ.

Στις 7 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αδελφού του ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΕΝΗ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη θύμησή τους η Κωνσταντίνα Λένη, συντρόφισσα του Μήτσου Λένη, προφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

* * *

Φωτ.

Την 1η Ιούνη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΘΩΜΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ, μέλους του ΚΚΕ από το 1942. Γεννήθηκε στη Ραψάνη το 1923. Λοχαγός σαμποτέρ του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, το 1943 έλαβε μέρος στην ανατίναξη γερμανικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, με το διοικητή των σαμποτέρ Αντώνη Βρατσιάνο. Επίσης, έλαβε μέρος στις μάχες του ηρωικού Δεκέμβρη 1944 στην Αθήνα.

Διωκόμενος, κατέφυγε στον ΔΣΕ. Πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι με το βαθμό του Λοχαγού και τραυματίστηκε επανειλημμένα. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια. Το 1954 πήγε στη στέπα με ομάδα Κομσομόλων, δούλεψε και βραβεύτηκε για τις καλές επιδόσεις του.

Το 1977 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του. Εργαζόταν στο Δήμο Λάρισας.

Θωμάς Μπατζιόλας
Θωμάς Μπατζιόλας
Πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σταυρούλα, η κόρη του Αρετή Παπαδοπούλου και τα εγγόνια του Βασίλης και Ελισάβετ προσφέρουν στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Βόλου.


Μήτσος Λένης
Μήτσος Λένης

Γιάννης Ορμανίδης
Γιάννης Ορμανίδης

Παρθένα Σερδερίδη
Παρθένα Σερδερίδη

Στέφανος Σαράντος
Στέφανος Σαράντος

Θύμιος Γούρναρης
Θύμιος Γούρναρης

Θανάσης Παπαελευθερίου
Θανάσης Παπαελευθερίου

Χαράλαμπος Χαριτωνίδης
Χαράλαμπος Χαριτωνίδης

Θύμιος Βαλκανάς
Θύμιος Βαλκανάς

Θανάσης Παπαθανασίου
Θανάσης Παπαθανασίου

Θεόδωρος Ταλαμπούκας
Θεόδωρος Ταλαμπούκας

Νίκος Λουλούδης
Νίκος Λουλούδης

Χρήστος Πολ. Αβραμίδης
Χρήστος Πολ. Αβραμίδης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΣΩΝ (2014-05-22 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-11-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-12-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ