Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Μαχητική απάντηση στο «διάλογο»

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πορεία και πολύμορφες δραστηριότητες ενάντια στην αντεργατική επίθεση

Με το δικό τους αγωνιστικό τρόπο εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην απάτη του «κοινωνικού διαλόγου» οι εργαζόμενοι της Πάτρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και πολλοί νέοι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα των εργατικών κατακτήσεων που ετοιμάζουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Εδωσαν έτσι τη δική τους αγωνιστική ενωτική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου και «στην ταξική προδοσία των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚ Πάτρας», όπως σημείωσε στην αρχή της ομιλίας της η εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών και μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Η ομιλήτρια θύμισε ότι «γέννημα της ταξικής προδοσίας των διαλόγων είναι η ψήφιση του νόμου 2639/98 που άναψε το πράσινο φως στην κυβερνητική εργοδοτική επίθεση». Η Κ. Γεροπαναγιώτη σημείωσε πως η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι ξεκομμένη από άλλα αντιλαϊκά μέτρα όπως αυτά της συρρίκνωσης της δημόσιας δωρεάν Υγείας και της Παιδείας. Σημείωσε πως η συμμαχία των υποταγμένων ηγεσιών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με το ΣΕΒ σπέρνει την ηττοπάθεια, αλλά δεν μπορούν να ανακόψουν το ρεύμα αντίστασης που συνεχώς μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στρατεύονται μαζί με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους. «Συνεχίζουμε πιο δυνατά», κατέληξε η ομιλήτρια, «με μεγαλύτερη πείρα για να δημιουργήσουμε με τον αγώνα μας οι εργάτες, οι υπάλληλοι σε συμμαχία με τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο που θα αποκρούσει την επίθεση και θα αντεπιτίθεται βάζοντας τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις και επιβάλλοντας μια φιλολαϊκή πολιτική».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Οι εργαζόμενοι όταν έφθασαν έξω από τη Νομαρχία Αχαΐας έκαναν συμβολική κατάληψη και «συμμετέχοντας» με το δικό τους τρόπο στον «κοινωνικό διάλογο», έκαψαν ομοιώματα του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ