Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Καταγγελίες για ρουσφετολογικές μεταθέσεις

«Ρουσφετολογικές μεταθέσεις και αποσπάσεις στην Πυροσβεστική», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Ζητά δε, από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να επανεξετάσει τη σχετική απόφαση μεταθέσεων και να ακυρωθούν όσες έγιναν κατά παράβαση του νόμου.

Συγκεκριμένα, η ΕΑΚΠ αναφέρει πως με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων στις 31/5/2007 μετακινούνται πυροσβέστες της τελευταίας σειράς προς διάφορες υπηρεσίες κατά παράβαση του ΠΔ 170/96. Το τελευταίο αναφέρει ότι μπορεί να γίνει μετάθεση υπαλλήλων στην πόλη συμφερόντων τους, εάν προκύψει σε αυτήν πραγματική κενή οργανική θέση και ταυτόχρονα έχει προηγηθεί πρόσληψη πυροσβεστών στην υπηρεσία από την οποία θέλουν να μετατεθούν. Αυτό έχει παραβιαστεί για ορισμένες μεταθέσεις. Η ΕΑΚΠ ρωτά «πότε έγινε πρόσληψη πέραν των 550 πυροσβεστών για τις υπηρεσίες της Αττικής από όπου φεύγουν οι συνάδελφοι της 70ής σειράς, οι οποίοι εξήλθαν της σχολής τέλος Μάρτη και αποτελούν την πρώτη παρτίδα από τις προσλήψεις αυτές;». Υπογραμμίζει δε πως οι 550 θα έχουν το δικαίωμα μετάθεσης αφού γίνουν προηγούμενα προσλήψεις στις υπηρεσίες της Αττικής.

Εξάλλου, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις μεταθέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα Ηγουμενίτσας και στην 4η ΕΜΑΚ Κομοτηνής, «οι οποίες πραγματοποιήθηκαν επιλεκτικά, αφού για αυτές δεν ενημερώθηκε το σύνολο του προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ