Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπαράζ εμπρησμών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Σε συντονισμένη επίθεση αγνώστων αποδίδει η Αστυνομία, το μπαράζ εμπρησμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1 και σε διάστημα περίπου 20 λεπτών έγιναν τρεις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια. Η πρώτη σε δύο αυτοκίνητα στο Παγκράτι, εκ των οποίων το ένα ήταν σχολικό της Ελληνογερμανικής Σχολής «Εράσμειος», σε αντιπροσωπεία της «Opel», στη συμβολή των οδών Κηφισού και Καβάλας και στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «Mercedes Λαϊνόπουλος» στην Κηφισιά. Από τις επιθέσεις αυτές, προκλήθηκαν ζημιές σε 11 αυτοκίνητα. Στις 5.15 τα ξημερώματα, πραγματοποιήθηκε και άλλη μία έκρηξη, σε αυτοκίνητο στην οδό Κάδμου 4 στη Γλυφάδα, η οποία - σύμφωνα με την Αστυνομία - δε σχετίζεται με τις υπόλοιπες.

Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη, έγιναν πέντε επιθέσεις λίγο μετά τη 1 και σε διάστημα 40 λεπτών, με στόχους, κυρίως, γερμανικές εταιρείες και αυτοκίνητα. Ειδικότερα, οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε ένα ΑΤΜ της Εθνικής, σε κατάστημα της «MIELE», σε δύο αυτοκίνητα της αντιπροσωπείας «Mercedes» στη Λ. Β. Ολγας 16, σε κατάστημα του ΟΑΕΔ και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Περαίας. Οπως έγινε γνωστό, η Ασφάλεια προχώρησε σε μία προσαγωγή για τις εμπρηστικές επιθέσεις, αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον του.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις προστίθενται σε εκείνες του τελευταίου διαστήματος σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα και γραφεία ΜΜΕ. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν το καλύτερο πρόσχημα για τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους, που τις χρησιμοποιεί για την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της επίθεσης κατά του λαϊκού κινήματος. Και αυτό, ανεξάρτητα από το εάν όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες ή κάποιοι απ' αυτούς το κάνουν γιατί νομίζουν ότι έτσι «αγωνίζονται» ή για να εξυπηρετήσουν τα κατασταλτικά σχέδια. Γιατί, έτσι κι αλλιώς, το κράτος αξιοποιεί τη δράση τους στην κατεύθυνση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ