Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφυλακίζεται ο 19χρονος φοιτητής

Να άρει την προφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή αποφάσισε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες μέρες θα καθαρογραφεί και θα ανακοινωθεί, επίσημα, η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η σύγκληση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την υπόθεση του 19χρονου φοιτητή έγινε μετά από προσφυγή της υπεράσπισης του φοιτητή κατά του εντάλματος σύλληψης, προκειμένου να διατάξει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του. Ο 19χρονος Παναγιώτης Κ. βρίσκεται άδικα προφυλακισμένος από τις 5 Μάη στις φυλακές της Αυλώνας με χαλκευμένες κατηγορίες περί δήθεν συμμετοχής του σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής συνελήφθη το Σάββατο 5 Μάη γύρω στις 7 το πρωί κοντά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ γυρνούσε από πάρτι. Είχαν προηγηθεί επεισόδια με κουκουλοφόρους 2 με 3 ώρες νωρίτερα. Αφορμή στάθηκαν τα πράσινα παπούτσια που φορούσε και τα οποία - σύμφωνα με ισχυρισμούς της Αστυνομίας - έμοιαζαν με τα παπούτσια ενός από τους «κουκουλοφόρους». Ο φοιτητής παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Αυλώνα.

Πλήθος φορέων έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του στην άδικη προφυλάκιση του φοιτητή και στις χαλκευμένες κατηγορίες: Το ΚΚΕ, σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μαζικοί φορείς, όπως η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού, η Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Ιδρύματος Μαραγκόπουλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, φοιτητικοί σύλλογοι.

Επίσης, Ερώτηση για τις απαράδεκτες πρακτικές των αστυνομικών αρχών όσον αφορά τη σύλληψη διαδηλωτών και την απόδοση των σχετικών κατηγοριών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 19χρονο Παναγιώτη Κ., είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Α. Σκυλλάκος, Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ