Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ενισχύει τη δικομματική πόλωση

Για «αποκάλυψη του σχεδίου» της κυβέρνησης με το σκάνδαλο των ομολόγων έκανε χτες λόγο το ΠΑΣΟΚ και επιχειρώντας εκ νέου να οξύνει το κλίμα της δικομματικής πόλωσης κατηγόρησε το «οικονομικό επιτελείο» ότι έχει την κύρια «ευθύνη» για την υπόθεση, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου επανήλθε με τα παραδείγματα περί «Γουλιμή»...

«Το σχέδιο υλοποιήθηκε με την προστασία και τη συμμετοχή της κυβέρνησης», δήλωσε η Β. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου και την Μ. Δαμανάκη. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενα στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφεραν ότι «αποκαλύφθηκαν τα ψέματα της κυβέρνησης να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό».

Η Β. Παπανδρέου κατηγόρησε «την κυβέρνηση ότι παρανόμησε, με βάση τον ελληνικό νόμο, γιατί δεν ενημέρωσε τους επενδυτές για τα στοιχεία και τους όρους του ομολόγου. Για τους ίδιους λόγους, είπε, η JP MORGAN έχει παρανομήσει έναντι του βρετανικού Δικαίου. Επίσης, χαρακτήρισε "ασύστολο ψέμα" τον ισχυρισμό της αμερικανικής Τράπεζας ότι δε γνώριζε η εταιρεία συμφερόντων του κ. Παπαμαρκάκη (ΝΡΙ) στην οποία πούλησε το ομόλογο ότι θα το πωλούσε και εκείνη με τη σειρά της».

Συγχρόνως, η Β. Παπανδρέου κατηγόρησε τον γγ του υπουργείου Οικονομίας Γ. Κουρή ότι «είπε ψέματα στην προκαταρκτική ανάκριση πως οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική τράπεζα είχαν αρχίσει τον Δεκέμβριο του 2006, ενώ είχαν αρχίσει από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους». Ανέφερε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση έλεγε ψέματα, όταν αρνιόταν ότι συζητά με την τράπεζα την επαναγορά του ομολόγου από το Δημόσιο».

Την ίδια στιγμή, ο Π. Ευθυμίου και ο Ν. Χριστοδουλάκης διέψευσαν χτες τον εκπρόσωπο της «North Asset», που υποστήριξε ότι ο Γ. Παπαμαρκάκης υπήρξε σύμβουλος του Νίκου Χριστοδουλάκη, ως υπουργού Εθνικής Οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι «ήταν υπάλληλος της MORGAN STANLEY, η οποία συνεργαζόταν με το ελληνικό Δημόσιο. Και ως στέλεχός της είχε επαφές με το αρμόδιο υπουργείο και τον υπουργό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ