Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η «συναυλία των βατράχων»

Γομαράγκαθα και βατράχια! Ιδού η εναλλακτική λύση για τους αγρότες της Θεσσαλίας, προκειμένου να «ξεφύγουν» από το «καλλιεργητικό αδιέξοδο» που τους οδήγησε η νέα ΚΑΠ, καθιστώντας όλες, σχεδόν, τις καλλιέργειες ασύμφορες. Τους το προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, στην κατεύθυνση της «άλλης γεωργίας» που προωθεί, διαφοροποιούμενη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που τους καλούσαν να σπείρουν αγγούρια, βατόμουρα και τρούφες.

Δε θα είναι κακό να μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος σε «πεδιάδα του γομαράγκαθου». Εκτός των άλλων, θα συντελούσε και στη διατήρηση του παραδοσιακού τύπου γαϊδουριού, όπως υπογράμμισε και ο, φιλοζωικών ευαισθησιών, νομάρχης Καρδίτσας, του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, χρειάζεται «κράτει» για να μην υπάρξει υπερπαραγωγή και δημιουργηθεί πρόβλημα διάθεσης του προϊόντος, καθότι τα γομαράγκαθα έχουν την ιδιότητα να «φυτρώνουν κι εκεί που δεν τα σπέρνουν» και δύσκολα ξεπαστρεύονται.

Ούτε και τα βατράχια είναι κακή ιδέα. Θα μπορούσαν, μάλιστα, ν' αξιοποιηθούν και για πολιτιστικούς σκοπούς - η «συναυλία των βατράχων», στη φεγγαράδα της θερινής περιόδου είναι ηχητική απόλαυση - στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας για ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στη Θεσσαλία δεν υπάρχει πολύ νερό και, ως γνωστόν, οι βάτραχοι είναι, κατά το πλείστον, υδρόβιοι.

Μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση ν' αναθεωρήσει την πρότασή της για τα βατράχια και να προκρίνει τα τζιτζίκια, καθότι η Θεσσαλία έχει μεγάλη ζέστη και από εκεί βγήκε η ρήση «σκάει ο τζίτζικας». Ας το λάβει υπόψη του ο Κοντός κι ας το εισηγηθεί στον Μπασιάκο κι αυτός στον Καραμανλή. Ετσι θα αρθούν και οι όποιες αντιρρήσεις του Κοκκινούλη...


Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ