Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Κινητοποίηση για δημόσιο φορέα ενέργειας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠ, ΔΕΠΑ κλπ.) πραγματοποιούνται την Τρίτη 26 Ιούνη στις κεντρικές πλατείες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα

Κινητοποίηση ενάντια στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιούνη στις 8.30 το βράδυ, με συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Τα συλλαλητήρια διοργανώνει η «Επιτροπή Αγώνα για Δημόσιο Φορέα Ενέργειας στην υπηρεσία του λαού» που συγκροτήθηκε μετά από συσκέψεις μαζικών φορέων του νομού, οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργαζομένων Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Επιτροπή Αγώνα συμμετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και φορείς της περιοχής. Στόχος της είναι να συντονίζει τους πολύμορφους αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων (εργασιακά, περιβαλλοντικά κλπ.) που δημιουργούν τόσο άμεσα η ΔΕΗ ΑΕ όσο και όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαμόρφωση και υλοποίηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής (κυβέρνηση, κόμματα, αυτοδιοίκηση κλπ.).

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (κύρια Κοζάνη), λόγω του πλούτου που κρύβει το υπέδαφός της (λιγνίτη), αποτέλεσε και αποτελεί την καρδιά της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, παράγοντας το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, όμως, κατέχει την πρωτιά στην ανεργία, αλλά και στη μόλυνση του περιβάλλοντος από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ που λειτουργεί ως επικυρίαρχος.

Ομως, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, «η ΔΕΗ ΑΕ ως ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση που σαν πρώτο της μέλημα έχει την κερδοφορία του κεφαλαίου της, δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του "μοχλού", της "ατμομηχανής" για την ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του λαού». Και απαιτούν ΔΕΗ ενταγμένη σε έναν κρατικό κι ενιαίο φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή - μεταφορά - διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, με χαρακτήρα λαϊκής περιουσίας που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ