Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ
Την Τετάρτη οι συγκεντρώσεις για το Ασφαλιστικό

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τα Γιάννενα και άλλες πόλεις

Το Ασφαλιστικό καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στα προβλήματα των ΕΒΕ, όπως ιεραρχήθηκαν μετά από έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), με την οποία επιβεβαιώνεται η ορθότητα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας που πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 20 του Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια. Αντίστοιχα την ίδια μέρα στις 9 το πρωί η ΣΕΑ ΕΒΕ διοργανώνουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα, που συντονίστηκε από τον ειδικό επιστήμονα του ΒΕΑ Ι. Καλογερόπουλο, κατέταξε δέκα βασικά και κύρια προβλήματα όπως τα ίδια τα μέλη του Επιμελητηρίου τα ανέδειξαν. Τα υπόλοιπα εννέα προβλήματα, μετά το Ασφαλιστικό, σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την «έλλειψη πόρων» και «την εν γένει οικονομική στενότητα», που όπως επισημαίνει το ΒΕΑ προέρχεται από: Τον εντεινόμενο ανταγωνισμό, την υψηλή φορολογία και την ασυδοσία του ελεγκτικού μηχανισμού, τη μείωση του τζίρου, τη δυσκολία πρόσβασης σε προγράμματα και αναπτυξιακά κίνητρα, το κόστος και τη δυσκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση, την αύξηση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας, την έλλειψη ρευστότητας.

Είναι ακριβώς εκείνα τα ζητήματα που η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, όπως προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ, έχει σαφή προσανατολισμό σε βάρος των ΕΒΕ και υπέρ των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Οσο για την αύξηση της επιχειρηματικότητας, για την οποία επιχαίρει η κυβέρνηση, το ΒΕΑ επισημαίνει ότι πρόκειται για «επιχειρηματικότητα ανάγκης».

Στα Γιάννενα

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ιωαννίνων αποφάσισε για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιούνη: Πρώτον, την πραγματοποίηση συμβολικής κατάληψης του Δημαρχείου της πόλης από τις 8 έως τις 9 το πρωί. Δεύτερον, την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 8 το βράδυ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Στην προμετωπίδα των αιτημάτων είναι η διεκδίκηση αποκλειστικά αναβαθμισμένου δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από το χρηματιστήριο, άμεση επιστροφή όλων των απωλειών από το 1950 έως σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ