Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν οι δικηγόροι της Αθήνας

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η τριήμερη προειδοποιητική απεργία των δικηγόρων της Αθήνας που άρχισε χτες, ενώ στον αγώνα τους συμπαραστέκεται και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με χτεσινή ανακοίνωσή της. Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες στα δικαστήρια, την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης και την αδιαφορία της κυβέρνησης για να δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα.

Σύσσωμο το ΔΣ του ΔΣΑ σε συνέντευξη κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη μη επίλυση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με φαινόμενα αρνησιδικίας. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι στο Πρωτοδικείο Αθήνας κατατέθηκαν το 2006 και εκκρεμούν 210.346 μηνύσεις και 229.972 αγωγές. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δεν προβαίνει στην κάλυψη των 101 κενών οργανικών θέσεων στο Πρωτοδικείο.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή των δικαστηρίων από την αδιαφορία τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των αιτημάτων των απεργών δικηγόρων που ζητούν λύση είναι τα κλιματιστικά που δε λειτουργούν, η άθλια κατάσταση στις τουαλέτες, οι προβληματικοί ανελκυστήρες και η υποτυπώδης μηχανοργάνωση.

Οι δικηγόροι κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί, παρά τις υποσχέσεις εδώ και τρία χρόνια, δεν προχώρησε στην εθελούσια έξοδο των δικαστών με προβλήματα υγείας, που δεν μπορούν να δικάσουν. Επίσης, οι δικηγόροι διαμαρτύρονται και για κρούσματα κομματικοποίησης στη Δικαιοσύνη, καθώς και για δικαστές που αποκτούν υψηλότατες θέσεις στο δημόσιο αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή τους.

  • Σε 48ωρη απεργία κατέβηκαν χτες οι δικηγόροι της Χαλκίδας με απόφαση του ΔΣ του συλλόγου τους, διαμαρτυρόμενοι για κακή συμπεριφορά του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ι. Σακκά στο δικηγόρο Σ. Ζωϊτόπουλο. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον Σ. Ζωϊτόπουλο με τήρηση της αυτόφωρου διαδικασίας, επειδή κατά την άσκηση των καθηκόντων του συναίνεσε σε αίτημα αναβολής δικαστικής υπόθεσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ