Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Επεσαν οι μπάρες στην Ακτή Βουλιαγμένης

Εκατοντάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους χάρηκαν το μπάνιο τους δωρεάν στην Ακτή Βουλιαγμένης
Εκατοντάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους χάρηκαν το μπάνιο τους δωρεάν στην Ακτή Βουλιαγμένης
«Ανοικτές Ακτές για το Λαό». Με αυτό το σύνθημα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της εξόρμησης του Κόμματος για τα λαϊκά προβλήματα, προχώρησαν την Κυριακή σε κινητοποίηση και έδωσαν τη δυνατότητα στους λουόμενους να μπουν δωρεάν στην παραλία του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη για δύο ώρες χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι των 5 ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια κινητοποίηση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ (στις 3 Ιούνη έγινε αντίστοιχη κινητοποίηση στον Αλιμο), με αίτημα να σταματήσει η εμπορευματοποίηση των ακτών. Από τα μεγάφωνα ενημερώνονταν οι προσερχόμενοι ότι «σήμερα το ΚΚΕ, πραγματοποιεί συμβολική κατάληψη στην είσοδο της Ακτής Βουλιαγμένης. Η παραλία είναι ανοιχτή και δωρεάν για το λαό».

Ως μια ευχάριστη έκπληξη, δέχτηκαν την κινητοποίηση οι εργαζόμενοι, νεολαίοι και οικογένειες. «Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει», μας λέει κάποιος από αυτούς και συνεχίζει: «Δεν μπορεί ο κόσμος να πληρώνει για να κάνει ένα μπάνιο. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Αν ξέραμε ότι όλα αυτά είναι παράνομα δε θα πληρώναμε». «Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στο ΚΚΕ που έκανε αυτή την κίνηση σήμερα», επισημαίνει κάποιος άλλος. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός οικογενειάρχη που σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε λίγο δε θα πηγαίνουμε πουθενά». Νεαροί εργαζόμενοι επίσης υπογραμμίζουν: «Φυσικά, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν, ούτε ένα μπάνιο στη θάλασσα δεν μπορούμε να κάνουμε συχνά»...

Ο Βασίλης Δημόπουλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, τόνισε: «Η ΚΟΑ του ΚΚΕ βρίσκεται σήμερα εδώ στην ακτή της Βουλιαγμένης για να αφήσουμε ελεύθερη την είσοδο στους εργαζόμενους, σ' όλο το λαό, για να μπορεί να κάνει ελεύθερα μπάνιο, χωρίς αντίτιμο. Οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με το θεσμικό πλαίσιο που έφτιαξαν, παρέδωσαν κυριολεκτικά την παραλία βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί πια να κάνει ένα μπάνιο χωρίς να το πληρώσει πανάκριβα. Φτάνουν πια οι φράχτες στην παραλία. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των εργαζομένων να μπορούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα, το οξυγόνο, τη θαλάσσια αύρα, δωρεάν. Ως εδώ. Με το ΚΚΕ να συστρατευτούμε για να πέσουν επιτέλους οι μπάρες από τις παραλίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ