Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στοχευμένα πυρά κατά των διαδηλώσεων

Τα στοχευμένα πυρά - πότε του δημάρχου Αθήνας Νικ. Κακλαμάνη και πότε των μεγαλεμπόρων και επιχειρηματιών του κέντρου της πόλης - δέχονται οι διαδηλώσεις και οι διαδηλωτές. Ετσι μετά την πρόσφατη συσχέτιση από το δήμαρχο του προβλήματος των απορριμμάτων με τις ...πορείες και τις γνωστές δηλώσεις περί «εκστρατείας» για την ...«εξάλειψη των προβλημάτων» που δημιουργούν οι διαδηλώσεις, σειρά είχε χτες, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας Κ. Καίσαρης, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ...εχθρούς της πόλης!

Επρόκειτο για την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου πήραν το λόγο οι έμποροι των οδών Τσακάλωφ, Βαλαωρίτου και Βουκουρεστίου, και έθεσαν το πρόβλημα των τραπεζοκαθισμάτων και των παράνομα παρκαρισμένων μηχανών στα πεζοδρόμια που ...εμποδίζουν την κίνηση στα μαγαζιά τους. Κάπου εκεί πήρε το λόγο ο Κ. Καίσαρης, ο οποίος αφού αποφάνθηκε ότι «δυστυχώς υπάρχουν και εχθροί. Και οι άνθρωποι που δεν αγαπάνε αυτό το δήμο είναι εχθροί για μένα», ξεκαθάρισε τι εννοεί: «το να γίνονται 222 μεγάλες ή μικρές διαδηλώσεις μπροστά στα μαγαζιά - είπε - δεν είναι ωραίο πράγμα και πρέπει να βρούμε κάποια άκρη»!!!

Αναφορά που ήταν αρκετή για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Σπύρου Χαλβατζή, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»: «Δεν είναι εχθροί του δήμου αυτοί που διαδηλώνουν! Είναι απαράδεκτο, να χαρακτηρίζονται εχθροί της πόλης οι διαδηλωτές», τόνισε χαρακτηριστικά. Μετά από αυτή την απάντηση, ο Κ. Καίσαρης, ζήτησε «συγνώμη» και πρόσθεσε ότι δεν εννοούσε ως εχθρούς του δήμου τους διαδηλωτές...

Ωστόσο, η ουσία του θέματος παραμένει: Κάθε τόσο η δημοτική αρχή, όσο και κάποιοι σύμμαχοί της δε χάνουν ευκαιρία να εγείρουν θέμα διαδηλώσεων και διαδηλωτών, αποκρύπτοντας φυσικά την αιτία που προκαλούνται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που δεν είναι άλλη από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Κ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ